Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Rusia va răspunde la amplasarea de către SUA a rachetelor în Europa și Asia

© Министерство обороны РФ / Trecere la banca de fotografiiLansare de rachete - Imagine simbol
Lansare de rachete - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia va răspunde la o eventuală amplasare de către SUA a rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa sau regiunea asiatică, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

CHIȘINĂU, 18 aug – Sputnik. Rusia este deschisă pentru dialog și nu va răspunde simetric atât timp cât în Europa și Asia nu vor fi amplasate rachete care încalcă INF, a declarat duminică ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu.

Turnul Eiffel  - Sputnik Moldova
Declarație: Franța trebuie să restabilească relațiile cu Rusia până o va face Donald Trump

“Dacă vreți să ne înțelegem, atunci trebuie să discutăm. Dacă nu există o astfel de dorință, atunci la o anumită etapă trebuie să renunțați la viclenii și să declarați deschis că nu vreți să ajungeți la o înțelegere, că veți amplasa rachete în Asia și alte regiuni. Totuși, noi lăsăm în continuare ușile deschise, ne menținem poziția potrivit căreia, atât timp cât nu există astfel de sisteme în Europa, noi vom întreprinde nimic. Nu vom amplasa nimic atât timp cât nu vor fi amplasate rachete în regiunea asiatică și pacifică”, a spus Șoigu la postul de televiziune Rossia 24.

Anterior, ambasadorul SUA în Rusia, John Huntsman, a declarat că Washingtonul nu planifică desfășurarea rachetelor cu rază medie și scurtă de acțiune în Europa. În același timp, el a amintit poziția Pentagonului, potrivi căreia, dacă va fi nevoie de astfel de arme, atunci cel mai probabil acestea vor fi amplasate în lanțul de insule din regiunea Asia-Pacific, nu în Europa.

Fluxul de știri
0