Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Franța trebuie să restabilească relațiile cu Rusia până o va face Donald Trump

© SputnikTurnul Eiffel
Turnul Eiffel  - Sputnik Moldova
Abonare
Franța trebuie să se grăbească să restabilească relațiile cu Rusia până o va face Donald Trump, consideră fostul ministrul francez al Afacerilor Externe,Hubert Védrine.

CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Extere al Franței (1997-2002), Hubert Védrine, a menționat importanța îmbunătățirii relațiilor cu Rusia, până o va face președintele SUA, Donald Trump.

Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație: Intenția SUA de a părăsi Organizația Mondială a Comerțului este iresponsabilă

“Eul ministru a adăugat că „scopul formulat în mai multe rânduri de Emmanuel Macron, constă în “legarea Rusie de Europa” și în acest fel să corecteze politica inconsecventă a Occidentului din ultimii ani, prin care a împins Rusia spre China”.

Védrine a menționat și importanța cooperării dintre Rusia și Franța în domeniile militar, nuclear, spațial, digital, ecologizării economiei și combaterii terorismului islamic.

“Trebuie se restabilim de la zero politica controlului asupra înarmărilor și a dezarmării echilibrate”, a declarat politicianul.

Védrine a apreciat pozitiv și ideea întrevederii lui Macron cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. “E o încercare foarte utilă de a scoate Franța, și, posibil, Europa, dintr-un impas, dintr-o poziție a unui război inutil, care se poartă de mulți ani”, a declarat el.

Potrivit lui, data alCHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Extere al Franței (1997-2002), Hubert Védrine, a menționat importanța îmbunătățirii relațiilor cu Reasă de Emmanuel Macron pentru un astfel de gest este oportună: îl va primi pe Vladimir Putin în ajunul summitului G7 la Biarritz.

Drapele - UE și SUA - Sputnik Moldova
Fost ministru: Țara a devenit mai săracă din cauza influenței SUA

Luni, 19 august, președintelui Rusiei va întreprinde o vizită de lucru în Franța, la invitația lui Macron. Întrevederea șefilor celor două state va avea loc la reședința de vară a președintelui francez, în Sudul Franței, la Fort Brégançon.

Din partea Rusiei, la negocieri vor participa Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov, consilierul președintelui rus, Yuri Ușakov, ambasadorul rus la Paris, Alexei Meșkov. De asemenea, sunt planificate negocieri tete-a-tete între cei doi președinți.

Summitul G7 va avea loc la Biarritz, între 24-26 august. Rusia nu participă în acest format de reuiuni din anul 2014.

Fluxul de știri
0