Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Clasamentul Bloomberg: Cele mai bogate familii de pe planetă

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaBloomberg
Bloomberg - Sputnik Moldova
Abonare
A fost alcătuit clasamentul celor mai bogate familii de pe planetă, în viziunea agenției Bloomberg.

CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. În fruntea clasamentului se află familia americană Walton, care deține lanțul de supermarket-uri Walmart. Agenția Bloomberg îi estimează averea la 190,5 miliarde de dolari. În ultimul an, Walton a câștigat 39 de miliarde de dolari.

Отделение Сбербанка в Казани. Dolari - Sputnik Moldova
Cei mai bogați oameni de pe planetă au pierdut 117 miliarde de dolari într-o singură zi

Locul doilea i-a revenit familiei Mars, care controlează compania cu același nume, cea mai cunoscută pentru batoanele sale de ciocolată.

De la începutul anului, Mars a devenit mai bogată cu 37 de miliarde de dolari, iar averea lor cumulată a ajuns la 126,5 de miliarde de dolari.

Al treilea loc îl ocupă frații Charles și David Kokhi, care conduc corporația petrochimică Koch Industries. Averea lor a crescut în ultimul an cu 26 de miliarde de dolari și acum se ridică la 124,5 miliarde.

Poziția a patra i-a revenit dinastiei regale al-Saud din Arabia Saudită, care are o sută de miliarde de dolari.

Pe locul cinci se află frații Alain și Gerard Wertheimers, care dețin casa de parfumuri Chanel. Averea lor este estimată la 57,6 miliarde de dolari.

Нефтяная платформа Приразломная Platformă petrolieră - Sputnik Moldova
Bloomberg: Rusia a devenit cel mai mare producător de petrol

A șasea în top este familia Dumas, care deține casa de modă Hermes (53,1 miliarde de dolari). Pe locul șapte se află trei dinastii belgiene - Van Damme, Spulberh și De Mevius - care controlează compania de bere Anheuser-Busch InBev (52,9 miliarde de dolari). Locul opt este ocupat de familiile germane Beringer și von Baumbach, care dețin grupul farmaceutic Boehringer Ingelheim (51,9 miliarde de dolari). Familia Ambani a devenit a noua, controlând grupul industrial indian Reliance Industries (50,4 miliarde de dolari). Top zece este încheiat de americanii Cargill și McMillan, care dețin compania alimentară Cargill (42,9 miliarde de dolari).

De-a lungul anului, averea totală a celor 25 de familii cele mai bogate din lume a crescut cu 24% și, potrivit experților Bloomberg, este de 1,4 trilioane de dolari.

Fluxul de știri
0