Cei mai bogați oameni de pe planetă au pierdut 117 miliarde de dolari într-o singură zi

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaОтделение Сбербанка в Казани. Dolari
Отделение Сбербанка в Казани. Dolari - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După declinul din 5 august al principalilor indici bursieri, explicat prin creşterea tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China, cei mai bogați oameni din lume - printre care Bernard Arnault, Marc Zuckerberg și CEO al Amazon - au pierdut în total 117 miliarde de dolari (circa 105 miliarde euro), potrivit Bloomberg.

BUCUREŞTI, 8 aug - Sputnik. În cea mai mare prăbușire a pieței bursiere a anului, din 5 august, 500 dintre cei mai bogați oameni de afaceri din lume au pierdut în total 117 miliarde de dolari (104,5 miliarde euro), scrie Bloomberg, citat de Sputnik France.

De exemplu, Bernard Arnault, CEO LVMH, cel mai bogat om al Franței, a pierdut 4 miliarde de dolari, în timp ce bogăția lui Jeffrey Bezos, CEO Amazon, a scăzut cu 3,5 miliarde de dolari (3,1 miliarde de euro). Capitalul fondatorului Facebook, Marc Zuckerberg, a scăzut cu 2,7 miliarde de dolari (2,4 miliarde de euro), a anunțat Forbes.

Tensiunile dintre SUA și China

Piețele bursiere, în special cele europene, au început să scadă imediat ce președintele SUA a anunțat noi taxe vamale împotriva Chinei. Donald Trump a spus că intenționează să impoziteze cu 10%, începând cu luna septembrie, cele 300 de miliarde de dolari (270 de miliarde de euro) ale importurilor chineze până în prezent.

Răspunsul chinez a fost cea mai mare scădere a ratei yuanului față de dolarul american din decembrie 2018 și suspendarea importurilor agricole americane. Piețele financiare au reacționat, de asemenea, la răspunsul chinez.

De mai bine de un an, China și Statele Unite s-au angajat în lupte comerciale care au dus la introducerea reciprocă a tarifelor punitive pe sute de miliarde de dolari din comerțul anual.

Fluxul de știri
0