Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fost ministru: Țara a devenit mai săracă din cauza influenței SUA

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaDrapele - UE și SUA
Drapele - UE și SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Letonia a devenit mai săracă din cauza influenței SUA asupra țării, susține fostul ministru leton al Afacerilor Externe, Jānis Jurkāns.

CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Fostul ministru al Afacerilor Externe al Letoniei Jānis Jurkāns consideră că țara, aflându-se sub influența SUA, a pierdut în ultimii 25 de ani sute de mii de oameni și a devenit una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană.

Брифинг официального представителя МИД России  М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova va urmări acțiunile SUA de dezvoltare și amplasare a rachetelor

"Influența SUA asupra Letoniei aș aprecia-o la o proporție de 75 la sută", a declarat Jurkāns pentru agenția de presă RIA Novosti.

Acesta a menționat că influența americană are mai multe urmări negative.

“În ultimii 25 de ani, din Letonia au plecat sute de mii de oameni. Suntem una dintre cele mai sărace țări din UE. Iată rezultatul acestei influențe”, a conchis fostul ministru.

Jānis Jurkāns a fost unul din liderii Frontului Popular din Letonia (Latvijas Tautas Fronte) și a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe în perioada 1990-1992.

Fluxul de știri
0