Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Intenția SUA de a părăsi Organizația Mondială a Comerțului este iresponsabilă

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Abonare
Intenția SUA de a părăsi OMC este una iresponsabilă, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, consideră că intenția SUA de a părăsi Organizația Mondială a Comerțului (OMC) este una iresponsabilă.

A recent media report about Washington’s plans to upgrade nuclear bombs in Western Germany resulted in Russia expressing concern, but the United States denied allegations of violating the Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty (INF) - Sputnik Moldova
Rusia a anunțat că Tratatul INF este în mod oficial mort după ce SUA a ieșit din acord

Mai devreme, președintele SUA, Donald Trump, a declarat că SUA ar putea părăsi OMC, dacă va fi nevoie. Acesta este convins că regulile organizației ajută alte state să profite și să se îmbogățească din contul SUA. În special, el a menționat China, cu care SUA poartă de facto un război comercial. De asemenea, Trump consideră că acceptarea Chinei în OMC a fost o „decizie oribilă”.

“Statele au avut nevoie de zeci de ani pentru armonizarea economiilor naționale cu sistemul OMC și brusc una din cele mai mari țări spune – “nu excludem faptul că vom ieși de aici”. Cum vine asta? Cuvântul economie nu presupune doar cifre, procente, e vorba și de viața oamenilor… E vorba de soarta unor oameni concreți, unor companii concrete, care oferă locuri de muncă. Cum poți fi atât de iresponsabil, de parcă ai mânui un abac, dar nici măcar abac, ci niște bastonașe de calcul primitive, când decizi soarta lumii? Nu este corect”, a declarat Zaharova într-un discurs rostit la Forumul Internațional al Tinerilor “Eurasia Global”, organizat la Orenburg.

Ea a mai menționat că, până a vorbi de ceva nou, ar trebui să cântărim bine lucrurile înainte de a distruge ceva vechi.

Fluxul de știri
0