Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumitru Diacov: Vladimir Plahotniouc nu se teme de Procuratură

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că fostul său șef de partid Vladimir Plahotniuc nu se teme de Procuratură și nu se simte vulnerabil în fața organelor de forță ale Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Dumitru Diacov a făcut această declarație în cadrul unui interviu acordat pentru zdg.md. El a fost întrebat de reporterii de la această publicație dacă renunțarea la mandatul de deputat de către Vladimir Plahotniuc înseamnă recunoașterea înfrângerii politice a fostului lider democrat și a formațiunii lui. Întrebare la care Diacov a răspuns franc: asta înseamnă că Plahotniuc nu se teme de Procuratură.

Vladimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Societate
A fost emis mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

Iată răspunsul exact: "Presupun că asta e o eliberare de o povară și o încercare de a demonstra că nu se teme de Procuratură. Chiar e o demonstrație a poziției, a puterii sale și a faptului că nu se simte vulnerabil în fața organelor de forță".  

Diacov a mai fost întrebat unde se află, dacă nu a plecat peste hotare Constantin Botnari, unul dintre apropiații lui Plahotniuc, care mai era cunoscut și ca Barsetka. Președintele de onoare a PDM a confirmat că botnari este plecat din țară.

"Într-adevăr, a plecat peste hotare. Nu ne-a informat unde pleacă, fapt ce mă miră și pe mine. Cred că va reveni și vom avea o discuție", a spus Diacov.

Veaceslav Platon riscă în Rusia încă 10 ani de pușcărie – Detalii>>>

Întrebat de un alt camarad apropiat de-al lui Plahotniuc, Vladimir Andronachi, care a lipsit din Parlament după ce PDM a cedat puterea, Diacov a spus că acesta are probleme de sănătate.

Lui Diacov îi place de Țuțu

Молдавский бизнесмен Вячеслав Платон - Sputnik Moldova
Societate
Veaceslav Platon riscă în Rusia încă 10 ani de pușcărie – Detalii

Întrebat câtă plusvaloare a adus partidului Constantin Țuțu, Dumitru Diacov a răspuns: "Ca și persoană fizică, Constantin Țutu era simpatic. Era un băiat modest, deloc gălăgios sau agresiv. În afara Parlamentului ori sediului PD, sincer vă spun, nu știam cu ce se ocupă. Îmi pare rău că imaginea sa are conotație negativă. Îmi pare rău pentru dânsul, în primul rând. El trebuie să vină în fața oamenilor și dacă este vinovat de ceva, trebuie să se pocăiască. Poate nu este totul pierdut".

Fluxul de știri
0