Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost emis mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O judecătorie din Moscova a emis mandat de arest pe numele lui Vladimir Planotniuc.

CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Instanța de judecată a raionului Tver, Moscova, a eliberat mandat de arest pe numele fostului președinte al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, într-un dosar cu privire la organizarea unei structuri criminale și trafic de droguri, anunță RIA Novosti, cu referință la purtătorul de cuvânt al judecătoriei, Svetlana Skachkova.

“A fost aprobată solicitarea pentru arestul preventiv”, a declarat ea.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Societate
Popșoi, despre condițiile în care SUA l-ar putea extrăda pe Plahotniuc

Amintim că, anterior, anchetatorii Departamentului de Investigații al Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a pus sub acuzare astăzi pe Vladimir Plahotniuc, în absența acestuia, dar și pe persoana sa de încredere – sportivul de carieră Constantin Țuțu. Cei doi sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni prevăzute în paragraful 1 și 2 al articolului 201 din Codului Penal al Federației Ruse, precum și în 28 cazuri de contrabandă și punere în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari.

Departamentul de investigații al MAI al Rusiei a pornit o cauză penală în privința liderilor și membrilor unei comunități criminale transnaționale, care a organizat un canal de trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Hașișul din Africa de Sud era adus în țările CSI, tranzitând statele Uniunii Europene, urmând să fie comercializat ilegal inclusiv pe teritoriul Federației Ruse.

Fluxul de știri
0