Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Veaceslav Platon riscă în Rusia încă 10 ani de pușcărie – Detalii

© Photo : kp.mdМолдавский бизнесмен Вячеслав Платон
Молдавский бизнесмен Вячеслав Платон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Magistrații ruși s-au întrunit astăzi în ședință, dar nu au luat o decizie, urmând să mai desfășoare o ședință în cazul lui Veaceslav Platon.

CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. O instanță raionul Tverskoi din Moscova a amânat pentru miercuri examinarea cererii anchetei privind arestarea în contumacie a omului de afaceri Veaceslav Platon, transmite RIA Novosti.

Vladimir Plahotniuc - Sputnik Moldova
Societate
A fost emis mandat de arest pe numele lui Plahotniuc

Ședința a fost amânată pentru 14 august, la ora 12:00, dat fiind că astăzi apărarea nu s-a prezentat în instanță.

Platon este acuzat de anchetatorii ruși de infracțiuni condamnate de Codul Penal al Federației Ruse și anume de transferuri a unor mijloace financiare cu acte false. Pedeapsa este de la 5 la 10 ani de pușcărie.

Vom menționa că dosarul lui Platon este examinat de aceeași instanță care a eliberat mandat de arest pentru fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc, care este acuzat de anchetatorii ruși de trafic de groguri și de crearea unei grupări criminale, din care făcea parte și Platon.    

Amintim că încă în noiembrie 2017 Judecătoria Basmanîi din Moscova l-a arestat în contumacie pe Plahotniuc și l-a anunțat în căutare internațională pentru tentativă de omor.

În februarie Ministerul de Interne de la Moscova a anunțat că a destructurat activitatea unui grup criminal care în anii 2013-2014 a scos din Federația Rusă 37 de miliarde de ruble rusești. Ancheta a stabilit că organizatorii acestui grup criminal sunt Plahotniuc și Platon, care dețin și cetățenia Federației Ruse.     

Fluxul de știri
0