Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important pentru elevi făcut de Maia Sandu: Flexibilizarea curriculumului

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Maia Sandu a declarat că își dorește să facă curriculum mai flexibil pentru elevi.

CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Premierul Maia Sandu a participat ieri la deschiderea oficială a Forumului Național de Tineret „Tinerii transformă țara”, organizat în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova, Guvernul Republicii Moldova și UNICEF Moldova.

 „Vă încurajez să vă implicați cât mai mult în viața localităților voastre, precum și în viața politică. Putem realiza toate lucrurile importante despre care vorbim doar împreună, Guvernul are nevoie de sprijinul dumneavoastră”, a declarat Maia Sandu.

Cezara Dilevschi - Sputnik Moldova
Psiholog: Nu ridicați niciodată mâna la copii, violența nu face parte din educație

Forumul Național de Tineret a fost instituit drept o platformă de dialog între guvern și organizațiile de tineret, centrele de tineret, tinerii neasociați și instituțiile responsabile de lucrul cu tinerii. Participanții au discutat problemele actuale, au propus recomandări cu privire la împuternicirea economică a tinerilor, educația de calitate, servicii de sănătate pentru tineri și respectarea drepturilor acestora.

În context, șefa Executivului a menționat că pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii și crearea unor oportunități de dezvoltare acasă este nevoie de o conlucrare eficientă pe mai multe dimensiuni – educație, locuri de muncă, antreprenoriat și participre civică.

 „Trebuie să îmbunătățim calitatea și relevanța educației. Știm că vă doriți flexibilizarea curriculumului, obiectiv pe care ni l-am propus, inclusiv prin pilotarea planului-cadru de alternativă în mai multe școli. Ne propunem, de asemenea, să transformăm învățământul profesional tehnic, așa încât el să devină util și atractiv pentru tineri, să pregătească specialiști necesari pe piața muncii, care, totodată, să poată obține venituri suficiente pentru un nivel de viață demn.”, a precizat Maia Sandu.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Ce salariu are Maia Sandu, „cel mai sărac premier” al Republicii Moldova

Premierul Maia Sandu a accentuat că lupta împotriva corupției este un obiectiv primordial al Guvernului, combaterea corupției fiind o prioritare inclusiv la nivel universitar. Prim-ministrul a adus în discuție și necesitatea de a sprijini tinerii antreprenori, așa încât tinerii să-și poată deschide mai ușor afaceri, precum și de a îmbunătăți programul de stagii de practică în instituțiile publice și în companii, pentru ca tinerii să învețe lucruri necesare și aplicabile.

„Îi felicit pe toți tinerii care s-au implicat până acum și îi invit la implicare pe cât mai mulți. Noi am promovat tinerii oriunde ne-am aflat. Am susținut crearea consiliilor elevilor în școli și am insistat ca administrațiile instituțiilor de învățământ să implice elevii în procesele de discutare a bugetului școlii. Am reușit să aducem tineri în Parlament și vă invit să discutați cu ei, căci ei promovează interesele voastre și puteți soluționa împreună multe probleme. Noi ne dorim ca dumneavoastră să rămâneți acasă, să găsiți cât mai multe oportunități aici, dar și să contribuiți la crearea oportunităților. Să lucrăm împreună pentru ca Moldova să devină un loc în care tinerii au oportunități de dezvoltare profesională și personală și se simt împliniți”, a concluzionat Prim-ministrul Sandu.

Fluxul de știri
0