Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv Sputnik: Blocul ACUM face dezvăluiri despre acordul care va fi semnat în coaliție

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința parlamentului 08 iunie 2019
Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat pentru Sputnik Moldova că cele trei componente ale coaliției de guvernare discută de ceva timp asupra unui document în care să fie indicate prioritățile pe termen scurt și mediu ale guvernării PSRM-ACUM.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că în sânul coaliției de guvernare se discută de ceva timp despre semnarea unui Acord în care să fie indicate prioritățile imediate pe termen scurt și mediu ale activității guvernării PSRM-ACUM.

Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Politică
PSRM îndeamnă Blocul ACUM să semneze un Acord de guvernare

Sputnik Moldova a solicitat acest comentariu în contextul declarațiilor făcute, în această dimineață, de președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, care a propus semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a unui acord politic între PSRM și Blocul ACUM, în care să fie expres indicate obiectivele politicii interne și externe ale țării.

Igor Grosu a declarat pentru Sputnik că discuțiile între cei trei parteneri ai coaliției – PSRM, PAS, PPDA – cu privire la semnarea unui astfel de document se poartă de ceva timp, însă acestea nu au fost mediatizate pe larg până la această dată.

”Este un proces pe care demult îl discutăm. Lucrăm asupra unei liste de priorități, pe termen scurt și mediu, care să cuprindă agenda Parlamentului și a Guvernului”, a declarat pentru Sputnik președintele fracțiunii PAS.

Deputatul a precizat că în prezent cele trei partide din coaliție lucrează în comun asupra textului acestui document, care ar putea fi semnat în scurt timp.

”Va fi un acord asumat de cele trei partide din coaliție. Este un document asupra căruia acum se lucrează. Îmi doresc ca în scurt timp să se ajungă la procesul de semnare a acordului”, a declarat pentru Sputnik președintele fracțiunii parlamentare PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, s-a adresat în această dimineață cu un apel către partenerii din majoritatea parlamentară prin care a insistat pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a acordului politic între PSRM și Blocul ACUM, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării,”pentru a exclude situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.

Fluxul de știri
0