Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM îndeamnă Blocul ACUM să semneze un Acord de guvernare

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Bătrîncea
Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele fracțiunii PSRM în Parlament îndeamnă partenerii de coaliție să semneze un Acord politic între PSRM și Blocul ACUM, în care să fie expres indicate obiectivele politicii interne și externe ale țării.

CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, propune semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a unui acord politic între PSRM și Blocul ACUM, în care să fie expres indicate obiectivele politicii interne și externe ale țării. Mesajul vine în contextul în care unii membri ai Blocului Politic ACUM au făcut în ultimul timp unele declarații care sunt în disonanță cu înțelegerea făcută între PSRM și ACUM, în data de 8 iunie, când a fost creată noua coaliție de guvernare.

”Insistăm pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a acordului politic între PSRM și Blocul ACUM, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude astfel de situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Bătrâncea i-a mai îndemnat pe partenerii de coaliție să precizeze ”de câți deputați dispune coaliția de guvernare”.

”Fracțiunea PSRM, chiar dacă exista unele divergențe interne pe mai multe subiecte propuse de guvern și partenerii din Blocul ACUM, rămâne consolidată și susține majoritatea parlamentara cu 35 de deputați. Ar fi bine și cei din Blocul ACUM să vină cu o poziție consolidată, or asistăm deseori la sabotarea unor decizii importante acceptate prin consens de conducerea partidelor care și-au asumat actul guvernării”, a menționat deputatul.

Vlad Bătrîncea - Sputnik Moldova
Politică
Bătrâncea: PRSM vrea un parteneriat politic permanent cu ACUM

Bătrâncea se arată îngrijorat de intensificarea ”mesajelor cu caracter geopolitic, care continuă practica politică speculativă de scindare a societății moldovenești, în pofida acordurilor agreate între componentele coaliției de guvernământ, formată de către PSRM și Blocul ACUM, și contrar caracterului cooperant al dialogului stabilit între Președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministru”.

”Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului că unii deputați și miniștri exponenți ai Blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”, a menționat Bătrâncea.

Potrivit deputatului, ”atacurile verbale impardonabile în adresa unor parteneri strategici ai Republicii Moldova nu fac altceva decât să compromită eforturile de scoatere a țării din ghearele oligarhiei, să afecteze susținerea de care actuala guvernare se bucură din partea partenerilor externi din Vest și din Est”.

Președintele fracțiunii socialiștilor din Parlament mai spune că ”mesajele nechibzuite cu tentă geopolitică sunt însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale”.

”Fapt regretabil, care în nici un mod nu contribuie la consolidarea coaliției de guvernământ și doar dinamitează eforturile conducerii țării de a soluționa problemele critice, cu care se confruntă Republica Moldova”, notează parlamentarul.

Bătrâncea le amintește partenerilor de guvernare că anume politicile destructive de scindare a societății, promovate cu atâta iscusință și cinism de unele forțe politice, au permis instaurarea regimului dictatorial oligarhic în Republica Moldova, și au ținut țara în captivitatea sărăciei și fărădelegii.

Liviu Vovc - Sputnik Moldova
O nouă strategie pentru PSRM-ACUM: Iată cum stau lucrurile în coaliția de guvernare

”Reamintim partenerilor de coaliție, că noi cei din Partidul proprezidențial al Socialiștilor am declarat de la bun început, că această majoritate parlamentară poate fi păstrată și consolidată doar în condițiile unui compromis și dialog politic reciproc avantajos al PSRM și Blocului ACUM, în interesul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat deputatul.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrâncea, susține că acum cetățenii așteaptă de la noua guvernare să se axeze pe agenda dezvoltării țării, pe soluționarea problemelor sociale și economice, pe majorarea salariilor și pensiilor, susținerea mediului de afaceri și crearea locurilor de muncă, pe reforma veritabilă în justiție și tragerea la răspundere a celor care au uzurpat puterea în stat și au comis fărădelegi pe parcursul ultimilor ani.

Fluxul de știri
0