Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum rezistă deputații să lucreze și în vacanța de vară: Fără sală de sport și relaxare

© Sputnik / Miroslav RotariParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații povestesc că, deși se află în vacanță, continuă să meargă la birou. Ar fi bine ca Parlamentul să dispună de o sală de sport, pentru relaxare, au constatat moderatorii emisiunii „Sputnik Matinal”.

CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. În timp ce unele instituții ale statului dispun de săli moderne de relaxare psihologică, în clădirea Parlamentului nu există nici măcar sală de sport, în care deputații și angajații să poată juca, eventual, tenis de masă.  

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Cum scapă de „stresul profesional și personal” polițiștii de frontieră – Video

Aspectul a fost clarificat de moderatorii emisiunii „Sputnik Matinal” de la Radio Sputnik, Andrei Porubin și Dumitru Chitoroagă, într-o discuție cu deputatul Vasile Bolea (PSRM).

„Ar fi bine să existe o sală de sport în Parlament”, a admis Vasile Bolea.

Parlamentarul a presupus că lipsa unei săli de sport poate fi explicată prin faptul că sunt „puține birouri” pentru angajați.

Andrei Porubin i-a sugerat deputatului că o sală de sport pentru deputați și angajații Parlamentului poate fi amenajată și în subsolul sau pe acoperișul clădirii.

Discuția despre lipsa unei săli de sport și de relaxare în Parlament a pornit de la declarațiile pentru presă ale numeroși deputați precum că nu vor avea vacanță în această vară, chiar dacă oficial, în perioada 1-30 august, se află în concediu.

Pentru Vasile Bolea, vacanța „parcă nici nu a început” și „parcă nici nu există”.

Deputați din toate grupurile parlamentare, inclusiv Vasile Bolea, susțin că și în această perioadă lucrează și merg la birou, pentru că există probleme ce trebuie soluționate în termene restrânse și proiecte de lege ce nu suportă amânare, inclusiv rectificările la Buget pentru 2019.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluirea unui parlamentar: De ce deputații au mers la muncă în prima zi de vacanță

Referitor la activitatea sa din aceste zile, Vasile Bolea a spus că este telefonat frecvent de alegători, care-i semnalează anumite probleme, și se pregătește să participe la o conferință pe tema reformei în Justiție, la care a fost invitat de Uniunea Avocaților.

Deputatul a spus că nici nu planifica să meargă peste hotare la odihnă în această vară, pentru că, de Florii, i s-a născut cel de-al doilea fiu, Alexandru, care este prea mic pentru asemenea călătorii.

Vasile Bolea a povestit că familia sa va merge doar până la Ungheni, în vizită la rude, iar după 15 august va porni reparații în casă.     

Deputații urmează să voteze modificări la Legea Bugetului într-o ședință extraordinară, anunțată de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru intervalul 12-14 august.

Emisiunea „Sputnik Matinal” de la Radio Sputnik este difuzată de luni până joi, între orele 9:00 - 11:00. Transmisiunea video live poate fi urmărită și pe Facebook, pe pagina Radio Sputnik Moldova.

Fluxul de știri
0