Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezvăluirea unui parlamentar: De ce deputații au mers la muncă în prima zi de vacanță

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Abonare
A început vacanța parlamentară de o lună, însă deputații vor continua să lucreze, pentru a pregăti rectificarea Bugetului și a definitiva alte proiecte prioritare.

CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Deputații din Republica Moldova se află oficial în vacanță în perioada 1-30 august, dar parlamentarul Liviu Vovc (ACUM/DA), invitat în studioul Radio Sputnik, a declarat că și-a întâlnit astăzi mai mulți colegi în sediul Parlamentului, aceștia continuându-și munca asupra proiectelor de lege prioritare.

Заседание Парламента - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul are nevoie de timp pentru a stabili dacă a fost sau nu puci anticonstituțional

Liviu Vovc a reamintit că, potrivit anunțului făcut de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputații se vor întruni într-o ședință extraordinară în intervalul 12-14 august, pentru a vota rectificări la Bugetul de stat.

Deputații din alianța de guvernare PSRM-ACUM și au anunțat că fosta guvernare a lăsat o „gaură” de patru miliarde de lei în Buget, potrivit calculelor effectuate de Ministerul Finanțelor.

Acest lucru s-a întâmplat din cauză că, în preajma alegerilor parlamentare din februarie 2019, guvernarea PDM a votat proiecte de lege, inclusiv unul referitor la majorarea salariilor, fără acoperire financiară, pentru a câștiga simpatia electoratului, a menționat Liviu Vovc.

„Exista riscul să nu poată fi plătite salariile în septembrie”, a spus deputatul.

Referindu-se la deblocarea de către partenerii externi a asistenței financiare, Liviu Vovc a apreciat că „banii veniți din exterior sunt o salvare”.

Reamintim că, la 23 iulie, Uniunea Europeană a deblocat 14 milioane de euro în calitate de suport bugetar sub formă de grant pentru Republica Moldova.

Fluxul de știri
0