Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin a discutat cu Donald Trump despre legăturile comerciale Rusia-SUA

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
O convorbire telefonică între președintele Rusiei și președintele Statelor Unite a avut loc la inițiativa lui Donald Trump.

BRUXELLES, 1 aug - Sputnik, Daniela Porovăț. Președintele SUA, Donald Trump, a discutat, miercuri, la telefon cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Trump a vorbit despre dispnibilitatea SUA de a oferi asistență în lupta împotriva incendiilor din Siberia, potrivit Sputnik Internațional

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Bernie Ecclestone: „Vladimir Putin este un băiat bun și ar trebui să conducă Europa”

Casa Albă a confirmat mai târziu apelul telefonic și a spus că cei doi lideri au discutat, de asemenea, și despre comerț, potrivit Bloomberg.

Putin și Trump au vorbit la telefon la inițiativa președintelui SUA.

”SUA s-au oferit să ajute Rusia în lupta cu incendiile din Siberia. Președintele Rusiei și-a exprimat recunoștința sinceră pentru această atitudine grijulie și pentru oferta de ajutor și susținere. Putin a remarcat că Rusia o va folosi dacă va fi necesar […] Președintele rus a evaluat această mișcare din partea președintelui SUA ca o garanție a viitoarei refaceri depline a relațiilor bilaterale”, a spus Biroul de presă al Kremlinului.

”Președinții Rusiei și SUA au căzut de acord să continue contactele prin telefon și în persoană”, a mai declarat  Biroul de presă al Kremlinului.

Relațiile dintre cele două țări s-au deteriorat semnificativ în 2014, în timpul președinției lui Barack Obama, după izbucnirea unei crize în Ucraina.

Exprimându-și dezacordul cu acțiunile Rusiei în timpul crizei, Washingtonul a impus sancțiuni  împotriva Moscovei.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Declarații șocante: Donald Trump - „Iranul ar face mai bine să fie prudent”

De atunci, SUA și-a înăsprit măsurile restrictive împotriva Rusiei și a introdus altele noi, ca urmare a acuzațiilor referitoare la presupusele atacuri cibernetice ale Rusiei și la presupusul amestec în campania electorală din 2016. Moscova a negat în mod repetat aceste acuzații.

Succesorul lui Obama, președintele SUA Donald Trump, a spus în numeroase ocazii că i-ar plăcea ca relațiile SUA-Rusia să se îmbunătățească și și-a exprimat intenția să dezvolte cooperarea în diferite arii de interes mutual. Moscova de asemenea și-a exprimat în mod repetat disponibilitatea sa de a coopera cu Washingtonul pentru a întări stabilitatea strategică.

Fluxul de știri
0