Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarații șocante: Donald Trump - „Iranul ar face mai bine să fie prudent”

© REUTERS / JORGE SILVADonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Ca urmare a anunțului făcut de Teheran că îmbogățirea uraniului va depăși de acum înainte pragul de 3,67 la sută, președintele american a pus din nou Iranul în gardă pe tema construirii de arme nucleare.

BRUXELLES, 8 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. După ce Teheranul a anunțat creștere nivelului de îmbogățire a uraniului peste nivelul admis în urma acordului nuclear din 2015, Donald Trump a declarat că ”Iranul ar face mai bine să fie prudent”, scrie Sputnik International.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Donald Trump: „Dacă ar fi după John Bolton, ne-am război cu toată lumea în același timp”

El a adăugat, în fața jurnaliștilor, că Republica Islamică a făcut multe lucruri rele și că ”nu va avea niciodată arma nucleară”.

Anterior, duminică, și secretarul de stat Mike Pompeo comentase decizia Republicii Islamice, promițând noi sancțiuni și încă și mai multă izolare a acestei țări.

Pe 7 iulie, Teheranul a anunțat că, de la acea dată, îmbogățirea uraniului va depăși 3,67 la sută, adică peste limita fixată prin acordul de la Viena.

Responsabilii iranieni, care au făcut o conferință de presă, au mai declarat că Teheranul va continua prin a-și reduce angajamentele la fiecare 60 de zile cu excepția cazului în care semnatarii pactului l-ar proteja de sancțiunile americane.

Fluxul de știri
0