Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiunea „Scorpion”: Vezi ce au descoperit polițiștii de frontieră

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră, în comun cu inspectorii vamali, au reușit să împiedice câteva tentative de contrabandă.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Peste 14 mii de țigarete au fost depistate și ridicate la frontiera de nord a țării.

Poliţia de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: Vezi ce au depistat oamenii legii la linia de frontieră a țării - Foto

La punctul de trecere Costești, polițiștii de frontieră în comun cu inspectorii vamali au dejucat o tentativă de transportare ilegală a țigărilor în România.

Alte două cazuri de trafic de țigări au fost consemnate în zona de frontieră a SPF Soroca și SPF Briceni, ca urmare a desfășurării operațiunii de frontieră ”Scorpion”.

Potrivit oamenilor legii, în această dimineață, în jurul orei 04:50, pe linia de ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Passat, înmatriculat în Polonia. Autoturismul era condus de un cetățean al României, în vârstă de 19 ani.

În timpul verificării, câinele de serviciu „Charly” a semnalat prezență în automobil a produselor din tutun.

Echipa comună de control, formată din polițiștii de frontieră și vameși, a depistat în rezervorul mașinii 520 de pachete de țigări, cu timbre „duty free” din regiunea transnistreană.

Noaptea muzeelor, cetatea Soroca - Sputnik Moldova
Societate
Un moldovean și-a făcut de cap: Iată ce au descoperit polițiștii de Frontieră - Foto

Potrivit planului de acțiuni al operațiunii „Scorpion” și informațiilor operative, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au desfășurat percheziții în mai multe localități de frontieră.

Astfel, la intrarea în satul Nimereuca din raionul Soroca, a fost oprit în trafic un Land Rover Discovery, care transporta ilicit pe bancheta din spate mai multe pachete de țigări fără filtru, de proveniență transnistreană.

Totodată, în piața orașului Briceni, de la una din tarabe ce se vindeau țigarete s-au depistat 11 blocuri de țigări fără timbru de acciz și pentru care nu s-a putut prezenta nici acte de însoțire.

Fluxul de știri
0