Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Echipajul petrolierului rusesc reținut de SBU: Declarații în exclusivitate

© SputnikEchipajul petrolierului rusesc reținut de SBU: Declarații în exclusivitate
Echipajul petrolierului rusesc reținut de SBU: Declarații în exclusivitate - Sputnik Moldova
Abonare
Marinarii au avut o scurtă discuție cu reprezentanții presei aflați pe Aeroportul din Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Marinarii de pe petrolierul rusesc sechestrat în Ucraina au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău, comunică reporterul Sputnik.

Marinarii au fost transportați la Chișinău cu câteva automobile.

Aceștia au relatat în discuția cu reporterul Sputnik cum s-au derulat evenimentele în Ucraina.

Ministerul rus de externe - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția MAE al Federației Ruse la sechestrarea petrolierului rus în Ucraina

”De fapt, noi am intrat în port pentru reparația vasului. Au fost puse la dispoziție toate actele necesare. Am intrat în port pe la orele 15-16. Nu au fost nici un fel de încălcări din partea echipajului”, a declarat căpitanul Ilia Drebiazka.

Echipajul a trecut toate formalitățile care se impun. 

”A doua zi, la ora 08:00 dimineața, reprezentanții Procuraturii militare au început perchezițiile pe navă. Este clar că vasul sub pavilion rusesc este teritoriul Rusiei. Fără a se pune de acord cu consulul, au efectuat percheziții, au ridicat acte. Mi se pare cel puțin straniu acest lucru”, a spus el.

Mecanicul superior Serghei Karpov a precizat că pe vas nu a mai rămas nici un marinar: ”Suntem 10 persoane și toate sunt aici”.

”În general însă, totul este bine. Vom ajunge acasă și vom continua să muncim. Am avut probleme cu legătura telefonică până acum, ba Ucraina, ba Moldova. Acum vom restabili legătura și le vom spune apropiaților că totul este bine”, a adăugat el obosit.

După discuția cu presa, marinarii au trecut foarte repede controlul aeroportuar și s-au îndreptat spre sala de așteptare.

Amintim că Serviciul de securitate al Ucrainei a anunțat joi că a reținut petrolierul rusesc Nika Spirit în portul Ismail din regiunea Odesa. Partea ucraineană afirmă că acesta se numea anterior Neyma și că ar fi fost implicat în incidentul naval de la sfârșitul anului 2018, din strâmtoarea Kerci. Ministerul de Externe al Federației Ruse a declarat că investighează circumstanțele în care a avut loc sechestrarea petrolierului pentru a lua măsuri adecvate.

Read more: https://sputnik.md/society/20190725/27006349/Marinarii-de-pe-vasul-rusesc-sechestrat-in-Ucraina-au-ajuns-pe-Aeroportul-Chisinau.html

Fluxul de știri
0