Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția MAE al Federației Ruse la sechestrarea petrolierului rus în Ucraina

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaMinisterul rus de externe
Ministerul rus de externe - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile corespunzătoare vor urma după ce vor fi investigate toate circumstanțele producerii acestui incident, menționează diplomația rusă.

CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Federația Rusă investighează circumstanțele în care a avut loc sechestrarea petrolierului rus „NEYMA”, pentru a lua măsuri adecvate, a declarat pentru RIA Novosti Ministerul de Externe al țării.

Ucraina a anunțat joi că a reținut petrolierul rusesc Neyma  în portul Ismail din regiunea Odesa, sub acuzația că ar fi fost implicat în incidentul naval de la sfârșitul anului 2018, din strâmtoarea Kerci.

Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre provocarea din strâmtoarea Kerci

„Investigăm circumstanțele incidentului pentru a lua măsuri adecvate”, a declarat Ministerul rus de Externe.

„Dacă vorbim de luare de ostatici, atunci acest fapt va fi calificat drept o încălcare flagrantă a dreptului internațional, iar consecințele vor urma neîntârziat”, a mai precizat Ministerul.

Potrivit autorităților ucrainene, petrolier ar fi participat la sechestrarea de către Federația Rusă a unor nave militare ucrainene în largul Crimeii, în noiembrie anul trecut.

La bordul petrolierului au fost efectuate percheziții, iar membrii echipajului au fost interogați.

Fluxul de știri
0