Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anomalie meteo la sfârșit de iulie: Cum va fi vremea sâmbătă și duminică

© RIA Novosti / Vladimir Viatkin / Accesați arhiva multimediaЖара в Москве
Жара в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Ultimele zile ale lunii iulie au adus temperaturi extreme în toată Europa, inclusiv în nordul Continentului. Specialiștii spun însă că pe viitor astfel de temperaturi vor fi obișnuite. Cum va fi cu vremea în Moldova.

CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. În mai multe țări europene au fost înregistrate zilele acestea noi recorduri de temperatură, în contextul în care vestul continentului este afectat de un val de aer fierbinte care vine dinspre Sahara.

Arșiță, foto de arhivă - Sputnik Moldova
Vreme extremă în toată Europa: Când ajunge grozăvia și în Moldova

În Marea Britanie temperaturile s-au apropiat joi de 39 de grade Celsius. Londonezii iau cu asalt parcurile și piscinele. Unele companii le-au permis angajaților să plece mai devreme de la muncă pentru a evita orele de vârf în transport.

În capitala franceză a fost înregistrat un record de temperatură - 42,6 grade Celsius, autoritățile instituind cod roșu de caniculă la Paris și în alte 19 regiuni ale țării.

Recorduri de temperatură au fost înregistrate și în Germania, Olanda, Belgia. Pentru prima dată în istoria țării, în Belgia a fost instituit nivelul ”roșu” de caniculă.

În țara noastră nu vor fi înregistrate recorduri, dar va fi totuși foarte cald în zilele următoare. În weekend vom avea 32..34 de grade Celsius. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme caniculară în perioada 27-30 iulie.

© Photo : SHS / 7 Zile - Meteo7 Zile - Meteo
Anomalie meteo la sfârșit de iulie: Cum va fi vremea sâmbătă și duminică - Sputnik Moldova
7 Zile - Meteo

Ar trebui să ne obișnuim cu astfel de temperaturi

Specialiștii spun că arșița ”africană” care a cuprins o bună parte a continentului european se explică prin presiunea atmosferică înaltă. Din cauza acesteia, valul de aer cald din Sahara se deplasează spre Europa.

Specialiștii spun însă că ar trebui să ne obișnuim acu astfel d temperaturi.

”Noi presupunem că, din cauza schimbărilor climatice, astfel de temperaturi de vară pe care le considerăm acum extremale, către anul 2050 ar putea deveni tipice”, potrivit meteorologului Mark McCartney 

Fluxul de știri
0