Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acasă, prin Chișinău: Marinarii ruși au zburat la Moscova - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marinarii de pe petrolierul rusesc Nika Spirit au oferit într-un interviu exclusiv pentru Sputnik Moldova detalii despre reținerea petrolierului în Portul Ismail și despre acțiunile autorităților din Ucraina – Video.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut în Portul Ismail din regiunea Odesa petrolierul rusesc Nika Spirit. Autoritățile ucrainene au afirmat că anterior nava se numea Neyma și că ar fi fost implicată în incidentul naval de la sfârșitul anului 2018, din strâmtoarea Kerci. La bordul vasului au avut loc percheziții, iar echipajul a fost interogat de procurorii ucraineni. Organul de urmărire penală din Ucraina susține că nava urmează să fie arestată, deoarece face parte din categoria corpurilor delicte.

”Am intrat în port pentru a reparații. Toate formalitățile au fost respectate. Am prezentat toate actele necesare înainte de a intra în port. Ne-am apropiat în jurul orelor 15-16. Am fost însoțiți de un pilot, de aceea eu nu văd niciun fel de încălcări din partea echipajului”, a declarat pentru Sputnik căpitanul navei, Ilia  Derebiazka.

Echipajul petrolierului rusesc reținut de SBU: Declarații în exclusivitate - Sputnik Moldova
Echipajul petrolierului rusesc reținut de SBU: Declarații în exclusivitate

Potrivit căpitanului, joi dimineața, un procuror din cadrul Procuraturii Militare din Ucraina s-a prezentat pe vas și a început să filmeze tot ce era la bordul navei.

”La ora 8:00, un colonel din Procuratura Militară a urcat pe vas, s-a legitimat, și a început să filmeze. Evident, nava este sub pavilion rusesc este teritoriul Rusiei. Însă fără a fi anunțat consulul s-au făcut percheziții, au fost ridicate mai multe documente. Î opinia mea este o situație ”, a declarat el.

Mecanicul superior Serghei Karpov i-a declarat reporterului Sputnik că toți cei 10 marinari au părăsit nava și se îndreaptă acum spre casă.

 ”În general, totul este bine. Vom merge acasă și vom continua să lucrăm. Am avut unele probleme cu legătura telefonică. Acum vom restabili legătura îi vom anunța pe cei de acasă că totul este în regulă”, a declarat mecanicul.

După discuția cu reprezentanții presei, marinarii ruși au trecut fără impedimente toate controalele aeroportuare, după care au zburat spre casă.

Fluxul de știri
0