Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii din biografia lui Andrei Spînu, noul Secretar general la Președinție

© Photo : Cancelaria de StatSecretar general al Guvernului, Andrei Spînu
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova
Abonare
Andrei Spînu, numit Secretar general la Președinție, are 34 de ani, și a deținut anterior funcția de secretar general al Guvernului. A activat atât în sectorul public, cât și în cel privat.

Fostul secretar general al Guvernului Sandu, Andrei Spînu, va deține funcția de secretar general al instituției prezidențiale. Iar în funcția de secretar general adjunct va rămâne Cristina Botnariuc, numită în 2019.

Detalii din biografia lui Andrei Spânu

Andrei Spînu s-a născut pe data de 10 iunie 1986 și este căsătorit, potrivit datelor pe care le-a menționat pe Facebook.

Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri parlamentare anticipate cât mai curând: Reacția PPDA după consultări cu Sandu

Este membru al PAS, formațiune condusă de Maia Sandu, iar la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe lista Blocului ACUM, pe poziția 26.

Andrei Spînu și-a început în 2018 studiile de masterat în Științe politice la Harvard Extension School. În 2015 - 2016 a fost ministru adjunct al Tineretului și Sportului.

Andrei Spânu a deținut funcția de Secretar General al Guvernului Sandu în anul 2019. 

Venituri din afaceri și indemnizații pentru îngrijirea copilului

Andrei Spînu a fost administrator la Compania „Traduno Technologies” și cofondator la compania „DreamUps”

Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, consultări cu toate grupurile parlamentare

În ultimii ani, Andrei Spînu a obținut, din salariu, venituri de 419 mii de lei la „Traduno Technologies” și dividende bancare de 13 mii de lei, conform declarației sale de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, el a avut un venit de 350 de mii de dolari din activitatea companiei „OneTwoStart LTD”, înregistrată în China, a primit îndemnizații pentru îngrijirea copilului în valoare totală de 73 de mii de lei și a câștigat aproape 18 mii de lei din vânzarea cotelor pe care le deținea în companiile „Travod Limited” și ”Wordminds Limited”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0