Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, consultări cu toate grupurile parlamentare

© Photo : Miroslav RotariЦеремония инаугурации президента Майи Санду
Церемония инаугурации президента Майи Санду  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea consultări cu fracțiunile şi grupurile politice parlamentare, a anunțat luni Secția Protocol și Comunicare din cadrul Președinției.

CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Consultările vor avea loc la sediul  Președinției Republicii Moldova, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 154, după următorul program:

Ora 11:30 - Fracțiunea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

Ora 12:30 - Fracțiunea PAS

Ora 14:00 - Fracțiunea ACUM Platforma DA

Ora 15:00 - Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova

Ora 16:00 -  Fracțiunea Partidului Şor

Ora 16:30 - Grupul Parlamentar ProMoldova

După încheierea consultărilor, Maia Sandu va susține o conferință de presă.

Amintim că încă la sfârșitul săptămânii trecute președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că de luni, 28 decembrie, fracțiunile sunt așteptate pentru consultări cu președintele privind acțiunile care urmează a fi întreprinse mai departe.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova
Politică
PPDA la consultări cu Maia Sandu: Nedumerirea lui Slusari

Potrivit articolului 98 din Capitolul VI al Constituției Republicii Moldova, președintele țării trebuie să inițieze consultări cu fracțiunile parlamentare, după care să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru. Candidatul va cere, în termen de 15 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate și a întregii liste a Guvernului. Urmează ședința Legislativului în cadrul căreia deputații vor dezbate programul de activitate și lista Guvernului, după care acordă încrederea cu votul majorității deputaților aleși. În baza votului de încredere acordat de Parlament, președintele Republicii Moldova numește Guvernul.

Termenul limită pentru investirea noului Cabinet de miniștri este de trei luni. Dacă în această perioadă nu este votat Guvernul, Parlamentul este dizolvat și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0