Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Operațiune de amploare cu implicarea Fulger”: Grupare criminală destructurată – Foto/Video

© Photo : Poliția CapitaleiGrupare criminală încătușată de polițiști
Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Abonare
Gruparea a fost documentată pe parcursul a șase luni, iar oamenii legii au stabilit că membrii acesteia aveau reguli bine stabilite de comunicare, subordonare și disciplină.

CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu ofițerii CCCI, cei de urmărire penală a DGUP, procurorii PCCOCS și cu suportul angajaților Brigăzii cu Destinație specială „Fulger”, au anihilat un grup criminal organizat, specializat în circulația ilegală a drogurilor sintetice de tip PVP,  prin intermediul magazinelor online.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe concludente care demonstrează că liderul grupării a creat în apartamentul său o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației „Telegram”, administrat de unul dintre membrii grupării.

Astfel, consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate. În fiecare zi, prin această aplicație erau obținute venituri din realizarea drogurilor în sumă de aproximativ zece mii de lei.

De asemenea, organizatorul „magazinului online” racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind remunerați

online.

Locurile unde erau ascunse drogurile erau alese după reguli stricte (în apropierea școlilor, grădinițelor), iar coordinatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat liderului grupării.

Grupare criminală, reținere - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Operațiune specială: Grupare criminală internațională, destructurată - Video

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul capului grupării, polițiștii au  ridicat un telefon mobil prin intermediul căruia a fost creat și administrat „magazinul online” de realizare a drogurilor, cartele SIM,  pe ele  fiind create conturi Qiwi (portofele electronice) pe care se transferau banii pentru droguri, carduri bancare prin intermediul cărora ulterior se ridicau veniturile din activitățile ilicite, peste 200 de  pliculețe cu droguri de tip PVP (aproximativ 500 grame), un cântar electronic la scara mică, aproximativ 500 pachețele „Zip-lock”, un notebook, 8650 lei, 2000 euro și 4000 dolari.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri. Prețul drogurilor ridicate constituie pe piața tenebră circa 400 de mii de lei.

hoț - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală destructurată: Iată ce făceau mai mulți indivizi – Video

În urma analizei rulajelor financiare a grupării s-a stabilit că suspectul a obținut din activități infracționale, timp de  doi ani, venituri de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Drept rezultat al acțiunilor de urmărire penală, liderul grupării, un bărbat în vârstă de 25 de ani din municipiul Chișinău, a fost reținut în flagrant în timp ce scotea dintr-un bancomat bani de proveniență ilegală. Acesta era deghizat în femeie, purtând o perucă pe cap. Bănuitul a fost arestat pentru 30 zile.

De asemenea, în privința altor patru persoane, membri ai grupării criminale, se efectuează măsuri de identificare a locului aflării lor.

Dacă vinovăția infractorilor va fi demonstrată, ei riscă închisoare de la șapte și până la 15 ani.

Fluxul de știri
0