Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Operațiune specială: Grupare criminală internațională, destructurată - Video

© Photo : SISGrupare criminală, reținere - Imagine simbol
Grupare criminală, reținere - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii din cadrul PCCOCS în comun cu Direcția de Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, au documentat timp de un an o grupare criminală internaţională care opera pe teritoriul Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. O grupare criminală internațională, formată din cetăţeni moldoveni, ucraineni, polonezi și bulgari, a fost destructurată de oamenii legii.

Guparea era specializată în producerea ţigaretelor la fabrici clandestine amplasate în mai multe ţări europene. Membrii grupului racolau cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care erau transportaţi la fabricile clandestine unde munceau în condiţii inumane la fabricarea ţigaretelor.

În perioada de documentare, în localitatea Gierlachowo, Polonia, a fost identificată o fabrică clandestină de fabricare a ţigaretelor, unde au fost reţinuţi şi arestaţi 14 indivizi, dintre care cinci moldoveni și nouă ucraineni, care se află și în prezent în stare de arest.

hoț - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală destructurată: Iată ce făceau mai mulți indivizi – Video

În urma operaţiunii demarate au fost confiscate sute de mii de pachete de ţigări contrafăcute și tone de tutun, precum și utilaj tehnic.

Procurorii din cadrul PCCOCS în comun cu Direcția de Combatere a Crimei Organizate al INI au continuat documentarea activitații criminale a membrilor grupării pe teritoriul Uniunii Europene. Oamenii legii au identificat un nou loc unde membrii grupării criminale instalaseră o altă linie clandestină pentru producerea ţigaretelor contrafăcute, de această dată în Republica Bulgară, în imediată apropiere de satul Trud, regiunea Plovdiv.

Informaţiile acumulate au fost transmise în luna mai prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Echipele comune de investigaţii ale Republicii Moldova, Bulgariei, Ucrainei precum şi specialiştii de la Europol și Direcţia pentru Combaterea Criminalităţii Organizate a Bulgariei, au intervenit în forță la fabrica ilegală.

Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Societate
Grupare criminală feroce: Mai mulți indivizi făceau asta în UE, Moldova și Rusia - Video

Oamenii legii au reținut 12 membri a grupării criminale, dintre care un moldovean, patru bulgari și șapte ucraineni. Gruparea criminală acționa în condiții de conspirație extremă, lucrătorii nu părăseau zona, iar accesul la atelier era limitat și controlat.

Potrivit datelor preliminare, aceasta este cea mai mare fabrică ilegală de producere a țigaretelor deconspirată până acum pe teritoriul Bulgariei, iar daunele aduse trezoreriei statului bulgar se ridică la aproape 20 de milioane de euro pe lună.

Lunar erau produse câte 6000 de cutii de țigări contrafăcute, mărcile „Mura“ si „Royal“.

Totodată, în apropiere de fabrică a fost depistat și un atelier mai mic, deschis în satul Rajevo Konare, unde se efectuau operațiunile de tăiere a tutunului.

La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului criminal și tragerea acestora la răspundere penală.

Pentru infracțiunile comise, făptuitorii riscă pedepse sub formă de închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Fluxul de știri
0