Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: „Nu aș introduce sancțiuni împotriva Georgiei din respect pentru poporul ei”

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Orice măsuri care ar dăuna relațiilor dintre Rusia și Georgia trebuie evitate, a spus Vladimir Putin.

BRUXELLES, 10 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Nu aș introduce sancțiuni împotriva Georgiei din respect pentru poporul ei”, a spus Vladimir Putin potrivit ediției electronice a RT.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Declarație: Matteo Salvini - „Vladimir Putin va lăsa o amprentă puternică în istorie”

Cât despre moderatorul TV care l-a luat ca țintă a unei polemici abuzive, președintele Rusiei a spus că persoana respectivă este prea insignifiantă ca să fie menționată.

Anterior, Parlamentul a solicitat Guvernul Rusiei să interzică importurile de vin și apă de masă din Georgia, precum și să restricționeze transferurile de bani, printre alte măsuri.

Un nou nivel al tensiunilor dintre Moscova și Tbilisi a fost atins în week-end-ul trecut, când un prezentator local de televiziune, Georgiy Gabuniya, și-a deschis show-ul cu o adresare obscenă la adresa lui Putin, în limba rusă, în care el i s-a adresat președintelui și părinților lui în cei mai vulgari termeni posibili.

Manevra bizară a devenit știre de prim plan, dar liderul rus crede că evenimentul nu merită efortul. ”El a ieșit, a zis ceva, nu a fost nimic serios”, a spus el despre Gabuniya.

Cât despre solicitarea de a aduce acuzații penale împotriva acestui așa numit jurnalist pentru ofensa adusă unui șef de stat, Putin a indicat că persoana ”nu merită o asemenea onoare”.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Putin: Rusia este interesată de restabilirea relaţiilor depline cu UE

Sentimentele anti-rusești în Georgia sunt promovate de cei care nu-și amintesc istoria și care vor să dăuneze propriei lor țări, a adăugat Putin.

Președintele Georgiei Salome Zourabichvili a făcut apel la Moscova să nu cedeze provocărilor opoziției radicale din Georgia.

”Politicile noastre pașnice sunt singura cale pentru a păstra stabilitatea în regiune”, a subliniat ea.

La finele lunii iunie, sosirea unei delegații rusești la sesiunea Adunării Inter-Parlamentare a Ortodoxiei de la Tbilisi a dus la proteste violente, instigate de opoziția din țară. Ulterior, Moscova a decis că creșterea rusofobiei face din Georgia o țară nesigură pentru cetățenii ruși și a interzis toate zborurile rusești din și către Georgia. 

Fluxul de știri
0