Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Matteo Salvini - „Vladimir Putin va lăsa o amprentă puternică în istorie”

© REUTERS / REMO CASILLIMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Declarații memorabile ale lui Salvini despre Putin. Vicepremierul italian a spus despre președintele Rusiei că își va lăsa amprenta în istorie și că este un om modest.

BRUXELLES, 5 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Vicepremierul Italiei Matteo Salvini, care este și ministrul de Interne al țării, a declarat că el crede că președintele Rusiei Vladimir Putin își va lăsa amprenta în istorie.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini cucerește Europa cu „politica sa economică”

Salvini a participat la cina dată de premierul Italiei Giuseppe Conte pentru Putin și pentru delegația rusească aflată în vizită în Italia și la Vatican, relatează Sputnik

Vorbind în direct la canalul Rete4 TV după eveniment, Salvini l-a numit pe Putin ”unul din oamenii care își va lăsa amprenta în istorie” și a remarcat de asemenea că Putin este o persoană modestă.

Salvini a mai spus că el și Putin au discutat despre Jocurile Olimpice, despre economie și despre ”sancțiunile nebune ale Europei împotriva Rusiei”. Mai mult, Salvini și Putin au discutat despre popoare, destinul și identitatea lor.

De altfel, vicepremierul italian a publicat ieri două fotografii cu Putin pe social media.

Într-un interviu pentru Corriere della Sera publicat înaintea vizitei în Italia, Putin a spus că Salvini și partidul său Lega au fost susținători activi ai restaurării depline ai cooperării Italia-Rusia  și ai anulării sancțiunilor europene și americane împotriva Moscovei. Putin a observat, de asemenea, atitudinea ”caldă” a lui Salvini față de Rusia.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Putin: Rusia este interesată de restabilirea relaţiilor depline cu UE

Președintele Rusiei și-a amintit întâlnirea cu liderul Lega în orașul Milano în anul 2014 când au discutat perspectivele relațiilor ruso-italiene și ruso-europene.

De atunci, Salvini și partidul său au întărit legăturile cu colegii lor din Rusia care sunt interesați în cooperarea dintre națiuni.

Președintele Rusiei Vladimir Putin a avut o scurtă întâlnire prietenească și cu fostul premier italian Silvio Berlusconi la aeroportul din Roma. Berlusconi conduce acum partidul de centru-dreapta Forza Italia.

Joi, Putin a vizitat Italia unde s-a întâlnit cu omologul său Sergio Mattarella și cu premierul Giuseppe Conte. Președintele rus s-a întâlnit de asemnea cu Papa Francisc la Vatican.

Fluxul de știri
0