Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grupare criminală feroce: Mai mulți indivizi făceau asta în UE, Moldova și Rusia - Video

© Photo : Poliția CapitaleiGrupare criminală încătușată de polițiști
Grupare criminală încătușată de polițiști - Sputnik Moldova
Abonare
Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au documentat acțiunile ilegale ale unui grup criminal.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Oamenii legii au documentat acțiunile ilegale ale membrilor unei grupări criminale, specializați în transportarea prin contrabandă a drogurilor pe traseul Uniunea Europeană (Spania/Italia) – Moldova – Rusia.

Reținerea membrilor unui grup criminal - Sputnik Moldova
Societate
A fost nevoie de intervenția Fulger: Ce făcea o grupare periculoasă în Moldova

Potrivit procurorilor, pentru a desfășura activitatea criminală, membrii grupului criminal au procurat mai multe mijloace de transport, în care ulterior au confecționat artizanal locuri speciale pentru tăinuirea drogurilor.

Stupefiantele erau transportate în Republica Moldova din Uniunea Europeană și ulterior în Federația Rusă.

Astfel, pe 30 mai 2019, la intrare în Moldova a fost oprit un mijloc de transport cu numere de înmatriculare românești. Vehiculul era condus de un moldovean, care anterior a mai fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni analogice.

În cadrul efectuării percheziției, în automobil au fost depistate aproximativ 12 kilograme de droguri – „hidropon” (marihuana), împachetate în folie de staniol și material polimeric. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau 1 kilogram de „hidropon” la un preț de 4500 de euro.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 1 milion de lei.

Cannabis - Sputnik Moldova
Societate
Grupare periculoasă, destructurată la Florești: Iată ce făcea în nordul țării - Foto

Concomitent, în urma desfășurării perchezițiilor a fost reținut organizatorul infracțiunii, care se afla la volanul mijlocului de transport, în privința lui fiind eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Totodată, sunt efectuate măsuri speciale de investigație în cooperare cu organele de drept din România, pentru depistarea locului aflării altor două persoane, membri ai grupului criminal – care la moment se eschivează de la organul de urmărire penală.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, făptuitorii riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, iar pentru circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Fluxul de știri
0