Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Calitatea produselor lactate importate din Ucraina

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Cum sunt verificate produsele lactate moldovenești și cele de import? Iată ce spune directorul executiv al Asociației Naționale a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate „Lapte”, Carolina Linte.

CHIȘINĂU, 5 iul – Sputnik. Consumatorul moldovean poate procura fără teamă produse lactate autohtone: sistemul de control nu permite abaterea de la tehnologii și înrăutățirea calității, a spus directorul executiv al Asociației Naționale a Producătorilor de Lapte și Produse Lactate „Lapte”, Carolina Linte, în cadrul unui dialog la postul de radio Sputnik Moldova.  

Lapte - Sputnik Moldova
Oficial: Iată ce lapte ajunge pe masa moldovenilor - detalii

„Fiecare întreprindere din Moldova dispune de propriile cerințe și metode de control. De asemenea, există o metodă cadru privind asigurarea siguranței materiei prime și, ulterior, a produsului finit”, a precizat Linte.

Cerințele organelor de control față de producătorii moldoveni sunt destul de aspre, afirmă interlocutoarea.

„O dată la 30 de zile se iau probe de la fiecare producător și, credeți-mă, toate acestea decurg foarte serios, mai ales după scandalul din anul trecut. De atunci, toți sunt verificați foarte drastic. Ar fi de dorit ca și față de produsele importate să fie respectată această rigurozitate, dat fiind faptul că față de producătorii noștri cerințele sunt mult mai drastice”, a specificat expertul.

Lapte - Sputnik Moldova
Societate
Noi reguli pentru producătorii de lactate din Moldova: Iată ce a decis Guvernul

Totodată, Linte a menționat că în Moldova nu există un control al fabricării produselor lactate de import, în special a celor din Ucraina.

„În întreprinderile ucrainene acreditate - acestea au fost acreditate încă acum câțiva ani – eu nu știu cum este asigurat sistemul de siguranță și calitate a produselor. Noi suntem verificați strict o dată la 30 de zile. Eu însă nu știu cine a inspectat și cine a verificat acele 40 de întreprinderi ucrainene furnizoare de produse lactate acreditate în anul 2015, de aceea nu pot să garantez nimic”, a rezumat Linte.

Fluxul de știri
0