Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli pentru producătorii de lactate din Moldova: Iată ce a decis Guvernul

Abonare
Guvernul a aprobat noi reguli de care vor trebui să țină cont toți producătorii de lapte din Moldova.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat noi cerințe cu privire la calitatea laptelui și a produselor lactate. Potrivit Ministerului Agriculturii, ”obiectivul proiectului este de a stabili unele definiții, denumiri comerciale și cerințe comune aplicate pentru lapte și produse lactate destinate consumului uman și de a alinia prevederile naționale cu legislația comunitară europeană”.

Chefir  - Sputnik Moldova
Societate
Sfatul experților: Cum să alegi produse lactate de calitate în Moldova

Prin aprobarea acestui proiect, Guvernul intenționează să ”elimine neclarităţile existente în actul normativ în vigoare și elucidării problemelor apărute în procesul de implementare a prevederilor acestuia şi, totodată, se va garanta realizarea produselor lactate de calitate”.

Odată cu aprobarea Cerințelor de calitate pentru lapte și produsele lactate se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 611 din 05 iulie 2010 privind Reglementarea tehnică ”Lapte și produse lactate”, cu modificările ulterioare.

Una dintrep repvederi ține de interzicerea grăsimile străine în lapte și produsele lactate.

”Prezența grăsimilor străine în lapte și produsele lactate sunt interzise, de asemenea produsele cu conținut de grăsimi străine, în denumirea lor nu pot conține termenii incluși la pct. 4 Capitolul I din prezentele cerințe”, este stipulat în document.

Implementarea prevederilor proiectului nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat.

Amintim că în urma scandalului produselor lactate din februarie anul trecut, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat despre necesitatea înăspririi legislației naționale, pentru a proteja consumatorii de produsele de proastă necalitate.

Fluxul de știri
0