Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din culisele demisiei Adrianei Bețișor: Detalii oferite de Procurorul General

© Sputnik / мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
Eduard Harunjen a oferit unele detalii despre demisia Adrianei Bețișor și despre cauzele de care se va ocupa în continuare adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Procurorul General, Eduard Harunjen, a oferit unele detalii cu privire de demisia Adrianei Bețișor din funcția de procuror-șef interimar de la Procuratura Anticorupție. Harunjen susține că Bețișor a insistat să-i fie acceptată demisia, iar cererea a fost depusă în ziua de 2 iulie.  

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Adriana Bețișor a demisionat din funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție

”Ieri am recepționat cererea doamnei Bețișor, care a insistat ca să-i fie întrerupt interimatul din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție”, a declarat Procurorul General.

Harunjen spune că nu cunoaște motivele care au determinat-o pe Bețișor să renunțe la interimatul șefiei de la Procuratura Anticorupție, cert este că procurorul a solicitat să se ocupe de dosarele concrete pe care le are în gestiune.

”Din cerere aceste motive nu sunt desprinse. Este solicitarea ei de a se ocupa cu cauzele concrete  pe care le are în gestiune”, a menționat Harunjen.

Procurorul General a mai spus că i-a trebuit ceva timp ca să identifice o persoană care să fie numită interimar la șefia Procuraturii Anticorupție până la suplinirea funcției prin concurs.

”Interimatul va fi deținut de Eduard Varzar. Doamna Bețișor se va ocupa în continuare cu cauzele penale pe care le are în exercitare”, a declarat Procurorul General.

Adriana Bețișor va rămâne să activeze în Procuratura Anticorupție în funcția de procuror șef adjunct, în care a fost numită la 19 decembrie 2017.

În luna mai, Bețișor a preluat interimatul la șefia Procuraturii Anticorupție după ce Viorel Morari și-a dat demisia.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Viorel Morari și-a dat demisia din funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție

Aceasta și-a început activitatea în Procuratura Anticorupție în iunie 2011, când a fost  numită prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție.

Bețișor a instrumentat unele dintre cele mai răsunătoare dosare, inclusiv al fostului premier Vladimir Filat, condamnat pentru corupție la 9 ani de detenție.

Interimatul la șefia Procuraturii Anticorupție îl va deține procurorul Eduard Varzar. Acesta a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupţie prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova din 14 August 2017. Conform Hotărârii din 10 august 2017, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea lui Eduard Varzar în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupţie, pentru un mandat de 5 ani.

Prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova din 10 iunie 2014, Varzar a fost numit în funcția de adjunct interimar al procurorului Procuraturii Anticorupție.

Eduard Varzar și-a început activitatea în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție din 13 decembrie 2012.

Fluxul de știri
0