Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adriana Bețișor a demisionat din funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura Anticorupție rămâne din nou fără șef. Adriana Bețișor și-a prezentat cererea de demisie din funcția de procuror șef interimar la Procuratura Anticorupție.

CHIȘINĂU, 3 iul – Sputnik. Procurorul șef interimar Adriana Bețișor și-a prezentat cererea de demisie din funcție. Motivele demisiei lui Bețișor deocamdată nu sunt clare. Bețișor va rămâne să activeze în Procuratura Anticorupție în funcția de procuror șef adjunct, în care a fost numită la 19 decembrie 2017. 

Liberty Summit - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mandat de arest pe numele lui Ilan Șor. Va fi sau nu nevoie de retragerea imunității

În luna mai, Bețișor a preluat interimatul la șefia Procuraturii Anticorupție după ce Viorel Morari și-a dat demisia.

Aceasta și-a început activitatea în Procuratura Anticorupție în iunie 2011, când a fost  numită prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție.

Bețișor a instrumentat unele dintre cele mai răsunătoare dosare, inclusiv al fostului premier Vladimir Filat, condamnat pentru corupție la 9 ani de detenție.

Cine va conduce Procuratura Anticorupție

Interimatul la șefia Procuraturii Anticorupție îl va deține procurorul Eduard Varzar. Acesta a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupţie prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova din 14 august 2017. Conform Hotărârii din 10 august 2017, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General numirea lui Eduard Varzar în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupţie, pentru un mandat de 5 ani.

Prin ordinul Procurorului General al Republicii Moldova din 10 iunie 2014, Varzar a fost numit în funcția de adjunct interimar al procurorului Procuraturii Anticorupție.

Eduard Varzar și-a început activitatea în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție din 13 decembrie 2012.

Fluxul de știri
0