Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorel Morari și-a dat demisia din funcția de procuror șef al Procuraturii Anticorupție

© Sputnik / Miroslav RotariВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
Cererea a fost depusă, săptămâna trecută, pe numele Procurorului General, Eduard Harunjen. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de responsabili de la Procuratura Generală.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Procurorul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și-a dat demisia din funcție. Cererea a fost depusă, săptămâna trecută, pe numele Procurorului General, Eduard Harunjen. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de responsabili din cadrul Procuraturii Generale.

Ofițerii și procurorii anticorupție vor putea acorda și primul ajutor medical în caz de urgență - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorul-șef Anticorupție, pus la podea de medicii de la Urgență

Morari a fost numit de Procurorul General în funcția de procuror șef la Anticorupție la sfârșitul lui aprilie 2016. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a decis să-l desemneze în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie pe Viorel Morari, la acel moment preşedinte al Colegiului de calificare a procurorilor din cadrul Procuraturii Generale. Decizia a fost luată în urma unui concurs la care au participat cinci candidaţi.

În prima sa declaraţie pentru presă după decizia luată de CSP, Morari a spus că lupta cu corupţia va începe în primul rând în cadrul Procuraturii Anticorupţie.

„Lupta împotriva corupţiei trebuie să înceapă în primul rând de la mine şi ulterior să se răsfrângă asupra procurorilor subalterni şi să se termine cu societatea. Responsabilitatea o poartă toţi”, a declarat Morari.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, Procurorul General urmează se semneze ordinul de eliberare din funcție a procurorului șef Anticorupție, Viorel Morari.

Mandatul procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie este de 5 ani.

Fluxul de știri
0