Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Donald Trump: „Dacă ar fi după John Bolton, ne-am război cu toată lumea în același timp”

© AFP 2022 / Jim WatsonDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Declarație incendiară a lui Donald Trump despre consilierul său pe securitate John Bolton, un susținător al războiului cu Iranul.

BRUXELLES, 29 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Trump a confirmat despre consilierul său pe securitate națională că acesta vrea să implice SUA în conflicte internaționale multiple. Dar președintele SUA insistă că el are ultimul cuvânt dacă rachetele americane vor lovi Iranul, spune RT în ediția electronică.

Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Sunt gata oricând pentru un dialog cu Donald Trump

Într-un interviu, reporterul l-a întrebat pe Trump dacă ”a fost împins spre o acțiune militară împotriva Iranului” de către consilierii săi, referindu-se probabil la propunerile agresive ale consilierului pe securitate națională John Bolton.

”Am două grupuri de persoane. Am porumbei și am vulturi”, a replicat Trump. ”John Bolton este în mod clar un vultur. Dacă ar fi după el, s-ar lua de toată lumea dintr-o dată, ok?”, a mai spus președintele SUA.

Apoi, Trump a liniștit îngrijorările privind influența lui Bolton care a mai lucrat la Casa Albă și în timpul administrațiilor Ronald Reagan și George W. Bush:

”Acest lucru nu contează pentru că eu vreau (să aud) ambele părți”, a precizat Trump.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Donald Trump: „Am oprit atacul asupra Iranului cu 10 minute până la declanșare” - Detalii

Președintele și-a apărat și trecutul său de apărător al păcii, ca de exemplu atunci când s-a pronunțat împotriva invaziei din Irak din 2003, sau decizia sa de a anula lovitura împotriva Iranului care reprezenta un răspuns la doborârea dronei americane, deoarece nu ar fi fost o reacție ”proporționată” și ar fi avut ca rezultat ”150 de morți”.

Între timp, Bolton a fost în Ierusalim de unde a avertizat Teheranul ”să nu confunde prudența și discreția Statelor Unite cu slăbiciunea”, solicitând audienței să rămână conectată pentru evoluțiile ulterioare.

După numirea sa anul trecut în funcție, Bolton și-a folosit postul pentru a milita în favoarea unei schimbări de regim în Iran și Venezuela și este considerat arhitectul încercărilor sprijinite de americani de a-l răsturna pe președintele Nicolas Maduro.

Fluxul de știri
0