Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin: Sunt gata oricând pentru un dialog cu Donald Trump

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaPutin
Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a declarat că este gata întotdeauna pentru dialogul cu Donald Trump.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Rusia este gata de un dialog cu SUA, însă acesta nu va fi unul simplu în condițiile existenței unor restricții din partea autorităților Statelor Unite, unde a început deja campania electorală, a declarat președintele rus Vladimir Putin în timpul liniei directe cu cetățenii.

“Dialogul este întotdeauna un lucru bun, există o necesitate pentru aceasta. Evident, dacă partea americană este interesată, am spus-o în mai multe rânduri, suntem gata pentru acest dialog în măsura în care partenerii noștri sunt disponibili. Înțelegem cu toții, observăm, ce se întâmplă în domeniul politicii interne din SUA. Chiar dacă președintele și-ar dori să facă niște pași în întâmpinare, să vorbească despre ceva, există o multitudine de restricții legate de activitatea organelor puterii de stat, mai ales că acum șeful statului va atrage atenția la oportunitățile legate de campania electorală în care este deja implicat”, a spus Putin.

Iată de ce cred că nu este totul atât de simplu în relațiile noastre, luând în considerare și faptul că o partea a establishmentului american speculează pe relațiilor ruso-americane și încearcă să pescuiască ceva din aceste ape tulburi, inventând diverse fake-uri care nu se confirmă, însă continuă să depună eforturi, care ar putea fi canalizate spre ceva mai bun, promovând aceeași direcție, a subliniat șeful statului rus.

 Ежегодная специальная программа Прямая линия с Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Linia directă cu Vladimir Putin: Ce-i preocupă cel mai mult pe ruși

Potrivit lui, din momentul în care colegii americani vor fi gata, Rusia va răspunde similar, mai ales că există multe subiecte de discutat – atât în sfera securității internaționale, dezarmare, cât și în aspectul relațiilor interstatale în toate domeniile, inclusiv în economie.

“Companiile americane nu pleacă de pe piața rusă, activează, chiar dacă nu au cifră de afaceri mare”, a adăugat șeful statului rus, menționând că în perioada mandatului președintelui Donald Trump valoarea schimbului de mărfuri dintre Rusia și SUA a crescut cu 5 miliarde de dolari.

Fluxul de știri
0