Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Spirite încinse: Piața Centrală are conducere nouă, iar directorul demis contraatacă

© Sputnik / Miroslav RotariПримария Кишинев
Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Ruslan Codreanu a numit o nouă conducere a Pieței Centrale, după ce a demis-o pe cea veche pentru presupuse fapte de corupție. Pe de altă parte, directorul demis, Lilia Buștiuc, susține că ea era cea care lupta cu corupția.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Noul director interimar al Pieței Centrale din Chișinău, Viorel Braga, jurist de profesie și cu experiență în afaceri din sfera alimentației publice, a fost prezentat luni, 24 iunie, de primarul interimar Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Piața Centrală - Sputnik Moldova
Societate
Conducerea Pieței Centrale - demisă și dată pe mâna Procuraturii de Ruslan Codreanu

În calitate de vicedirectori ai Pieței Centrale, Ruslan Codreanu i-a propus pe Vladislav Nicolaescu și Ion Romanenco. Dreptul la decizia finală în privința adjuncților îi aparține lui Viorel Braga, a precizat primarul interimar.

Cele trei persoane nou-numite la conducerea Pieței Centrale „sunt din afara politicului și a structurilor municipale”, a declarat primarul Codreanu. Noua conducere este interimară, adică va activa până la organizarea unui concurs de angajare de către Consiliul municipal Chișinău.

De asemenea, primarul interimar a anunțat că a fost inițiată o misiune de audit pentru evaluarea activității economico-financiare a respectivei întreprinderi municipale. Consiliul Municipal Chișinău ar urma să examineze un proiect de decizie cu privire la crearea unui consiliu de administrare al Pieței Centrale, în calitate de organ ierarhic de control, a mai precizat Ruslan Codreanu.

Reamintim că vineri, 21 iunie, Ruslan Codreanu a demis conducerea interimară a Pieței Centrale, desemnată în luna aprilie, din cauza unor suspiciuni de corupție, semnalate de agenți economici și comercianți. Conducerea Pieței Centrale ar fi pretins de la unii agenți economici taxe neoficiale, de ordinul sutelor de mii de lei. Ruslan Codreanu a anunțat că a transmis Procuraturii Anticorupție și Ministerului de Interne demersurile în care agenții economici relatează fapte de corupție.

Declarația directorului demis

Pe de altă parte, Lilia Buștiuc, directorul interimar al Pieței Centrale demis la sfârșitul săptămânii trecute, susține că ea este cea care a semnalat „în toate instanțele infracțiunile de milioane de la Piața Centrală” și că a fost demisă „cu scopul ca acestea să fie mușamalizate”. După ce a susținut luni o declarație de presă în care și-a făcut publică poziția, Lilia Buștiuc a anunțat pentru ziua de marți o conferință de presă.

Bordel - Sputnik Moldova
Societate
Sclavia sexuală de la Piața Centrală: Detalii cutremurătoare - Foto

Consilierul socialist Dinari Cojocaru s-a referit pe scurt și la situația Pieței Centrale, menționând că, în ultimii ani, este numit deja al treilea director al întreprinderii, dar „problemele rămân nesoluționate”, inclusiv „datoriile de 60 de milioane de lei”.

„Este un management pe care-l promova Partidul Democrat, mușamalizând problemele prin schimbarea directorului - pur și simplu schimba directorul, ca să distragă atenția de la problema de bază”, a spus Dinari Cojocaru.

Fluxul de știri
0