Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea Pieței Centrale - demisă și dată pe mâna Procuraturii de Ruslan Codreanu

© Sputnik / Miroslav RotariPiața Centrală
Piața Centrală - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Pieței Centrale și doi directori adjuncți au fost demiși pentru presupuse fapte de corupție, semnalate de agenți economici. Primarul interimar a sesizat Procuratura și MAI.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a demis întreaga conducere a Pieței Centrale, numită în funcție cu doar două luni în urmă.

Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Societate
Vor zbura capete: Avertismentul dur al lui Ruslan Codreanu pentru mai mulți ”șefuleți”

Ruslan Codreanu a luat decizia în urma unor demersuri oficiale depuse la Primărie de agenți economici cu activități în Piața Centrală, care acuză fapte de corupție ale conducerii întreprinderii municipale, inclusiv presiuni și solicitarea unor taxe neoficiale.

Demersurile depuse de agenții economici la Primărie au fost transmise Procuraturii Anticorupție și Ministerului de Interne, a declarat Ruslan Codreanu la un briefing susținut vineri, 21 iunie.

Conducerea Pieței Centrale ar fi pretins de la unii agenți economici taxe neoficiale. „Sunt acuzații destul de grave în demersurile agenților economici, se vorbește de taxe de 7,5 mii de euro, de 600 de mii de lei”, a menționat Codreanu.

„Începând cu ziua de astăzi, conducerea Pieței Centrale va fi eliberată. De luni, toată conducerea – directorul și doi directori adjuncți – vor fi persoane noi”, a spus primarul interimar.  

„Semnale că în Piața Centrală este corupție nu sunt nici de ieri, nici de astăzi. Și, cu cât mai mult te adâncești în aceste mesaje care vin, cu atât mai mult constați că este o problemă care nu a fost rezolvată de foarte mulți ani”, a constatat primarul interimar.

Menționăm că, la începutul acestei săptămâni, mai mulți membri ai Consiliului Municipal Chișinău, în special, consilierii PSRM, cereau demisia primarului interimar, învinuind-l pe Codreanu de gestionarea proastă a treburilor Capitalei și chiar de acoperirea unor scheme frauduloase.

Fluxul de știri
0