Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Decizie importantă pentru șoferi - Ce se întâmplă cu vinieta plătită în Germania

Abonare
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că ”taxa de utilizare a infrastructurii” instituită în 2015 în Germania și achitată prin plata unei viniete este discriminatorie.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Germania a instituit, începând cu anul 2015, cadrul juridic pentru introducerea unei taxe pentru folosirea de către autoturisme a drumurilor federale, dar și a autostrăzilor. Aceasta se numește ”taxa de utilizare a infrastructurii”.

Prin această taxă, se intenționează trecerea de la un sistem de finanțare prin impozite la unul întemeiat pe principiul ”clientul plătește” și/sau ”poluatorul plătește”.

Veniturile din această taxă vor fi alocate finanțării infrastructurii rutiere, iar cuantumul său va fi calculat în funcție capacitatea cilindrică, de mijlocul de propulsie și de clasa de emisie a vehiculelor, informează profit.ro.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Important pentru șoferi: Permise de conducere de tip nou - iată de când

Potrivit sursei citate, orice proprietar al unui vehicul înmatriculat în Germania va trebui să plătească taxa, sub forma unei viniete anuale, în valoare de maxim 130 de euro.

Dacă este vorba despre autovehicule înmatriculate în străinătate, atunci șoferii trebuie să știe că taxa nu va fi plătită decât în cazul utilizării autostrăzilor.

Camere de supraveghere video trafic auto - Sputnik Moldova
Societate
Atenție șoferi: Riscați să vă alegeți cu amenzi pe aceste străzi din Chișinău - Detalii

În această privință, sunt disponibile viniete de zece zile - între 2,50 și 25 de euro, de două luni - între 7 și 50 de euro - sau de un an -maximum 130 de euro. 

De asemenea, Germania a prevăzut că, începând de la perceperea taxei de utilizare a infrastructurii, proprietarii de vehicule înmatriculate în Germania vor beneficia de o scutire de taxa pe autovehicule într-un cuantum cel puțin echivalent cu cel al taxei de utilizare a infrastructurii pe care au trebuit să o plătească, mai notează sursa citată.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că această taxă este discriminatorie.

Fluxul de știri
0