Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Năstase: Plahotniuc ”va fi dat în urmărire internațională”

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până în acest moment nimeni nu știe unde se află liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc. Sâmbătă, PDM anunța printr-un comunicat de presă că liderul formațiunii a plecat din țară peste hotare, la familia sa pentru câteva zile, fără a preciza unde anume. Iată că astăzi ministrul de Interne, Andrei Năstase, anunță că acesta „va fi dat în urmărire internațională”.

Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Cristoiu: Dacă FBI începe hăituirea lui Plahotniuc, atunci ancheta ajunge și în România
BUCUREȘTI, 16 iun - Sputnik. Solicitat să comenteze pentru DW ultimele evenimente din Republica Moldova legate de cedarea puterii de către Partidul Democrat și plecare din țară anunțată a liderului formațiunii, Vladimir Plahotniuc, ministrul de Interne, Andrei Năstase, a subliniat că acesta urmează a fi judecat.

„Ne vom aduce acasă călăul și-l vom judeca în fața întregii țări, în fața întregii lumi. Rețineți aceste cuvinte, lăsați timpul să-mi măsoare vorbele!”, a punctat Năstase.

El a mai spus că Plahotniuc va răspunde „pentru crimele comise împotriva poporului nostru în fața unei justiții libere” și că nu ar negocia niciodată plecarea liderului PDM, deoarece nu a negociat și nu va negocia niciodată cu „mafioții și criminalii”.

De asemenea, Andrei Năstase a vorbit despre răgazul de 7 zile necesar pentru Plahotniuc înainte de a ceda puterea.

„Există informații clare că acest răgaz de 7 zile de care Plahontiuc a avut nevoie, a fost folosit și pentru a șterge urmele care pot incrimina cu gravitate regimul criminal pe care l-a condus. Despre banii transferați în aceste zile, despre distrugerea de documente, despre toate operațiunile ilegale pe care regimul le-a întreprins în zilele trecute vom afla totul cât mai repede cu putință și vom comunica public rezultatele investigațiilor noastre... Vom afla cine și ce ordine a dat, care au fost deciziile care au dus la uzurparea puterii de stat, cine se face vinovat de tot ce s-a petrecut”, a spus noul ministr moldovean de Interne. 

Năstase: Rușii spun că Plahotniuc le-a furat bani din băncile lor

Andrei Năstase a declarat, referindu-se la discuția pe care a avut-o cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, că Plahotniuc urmează a fi dat în urmărire internațională.  

„Da, am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova”, a afirmat Năstase pentru Deutsche Welle.

El a motivat această acțiune prin faptul că este vorba despre bani.

Alexandru Burian - Sputnik Moldova
Burian: După ultimele evenimente, PD s-ar putea desface - Iată de ce

„Despre bani este vorba, despre banii pe care rușii spun că i-a furat din băncile lor. Vom afla totul despre acest caz, vom afla despre ce fel de bani este vorba, dacă este vorba despre banii din Loundromat sau despre alții. Vom afla și vom spune și oamenilor despre ce este vorba”.

Năstase a mai menționat că pentru el, Plahotniuc „înseamnă criminalitate financiară și nu doar atât, este cel care a transformat Moldova în propria lui moșie, este cel care a depopulat-o”. El a mai adăugat că Plahotniuc nu are unde să se ascundă, invocând faptul că „românii și-au găsit penalii și în Costa Rica... oriunde pe acest Pământ”.

Fluxul de știri
0