Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cristoiu: Dacă FBI începe hăituirea lui Plahotniuc, atunci ancheta ajunge și în România

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Cunoscutul ziarist român Ion Cristoiu a declarat că, dacă începe anchetarea și urmărirea lui Vladimir Plahotniuc, inclusiv de serviciile de informații americane, atunci ancheta ar putea ajunge şi în România, unde liderul Partidului Democrat a făcut foarte multe afaceri.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik, Sergiu Praporșcic. Mediafax, care este unul dintre cei mai mari furnizori de informații din România, găzduiește un interviu cu cunoscutul editorialist român Ion Cristoiu în care abordează și evenimentele recente de la Chișinău.

Protest, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Partidul Democrat confirmă: Plahotniuc a plecat din țară

În cadrul acestui interviu, Ion Cristoiu a avertizat că dacă începe hăituirea lui Plahotniuc de serviciile de informații americane, atunci ancheta ar putea ajunge şi în România, unde oligarhul moldovean a făcut foarte multe afaceri.

“Singura problemă pentru cei din România este că dacă începe hăituirea lu ăla şi nu hăituirea din Parlament, ci de către băieți şi FBI, s-ar putea să ajungă în România, pentru că ăla a fost omul nostru, a făcut foarte multe afaceri în România, s-ar putea să ajungă nici nu ştiţi pe unde. (...) O să vedeţi că această atitudine a noastră este ceva ... dar ea se explică numai prin faptul că mulţi au vârât mâna în borcanul cu miere care este domnul Plahotniuc”, a declarat Cristoiu fiind citat de Mediafax.

Cristoiu: Trei mari puteri - Rusia, SUA și UE – au decis raderea lui Plahotniuc

A declarat că înlăturarea de la putere a lui Vladimir Plahotniuc și a Partidului Democrat a fost decisă de trei mari puteri: Rusia, SUA și Uniunea Europeană.

Ion Cristoiu a reamintit că în data de 3 iunie au venit la Chişinău Brad Freden, trimis al Departamentului de Stat al SUA, Johannes Hahn, comisarul european pentru extindere, şi Dmitri Kozak, care este vicepremier al Rusiei.

“Deci au venit trei funcţionari mari, nu ambasadori, atenţie, aceşti trei s-au dus la cele două părţi la ACUM şi la Dodon şi le-a zis faceţi o înţelegere temporară.(...) Cei trei au decis ca reprezentanţi a trei mari puteri, raderea lui Plahotniuc, asta nu înţelege nimeni, nu au decis instalarea unui guvern, ci un guvern temporar”, a subliniat jurnalistul.

Cristoiu: Occidentul a ajuns la concluzia Rusiei: pericolul nr. 1 îl reprezintă capturarea statului de către Plahotniuc   

Jurnalistul român mai afirmă că Occidentul a ajuns la concluzia la care ajunsese mai întâi Rusia și anume că pericolul numărul 1 îl reprezintă capturarea statului de către un domn Plahotniuc.

Майя Санду и Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Pericolul revenirii lui Plahotniuc sau de ce a fost amânat marșul de duminică din Capitală

“Cele trei mari puteri au ajuns la concluzia, la care ajunsese şi Rusia, şi anume: pericolul numărul 1 îl reprezintă capturarea statului de către un domn Plahotniuc, care până acum a jucat teatru că el e cu americanii (...) aşa se explică şi reacţia structurilor de forţă din Moldova (...) ei ştiu că întră în închisoare şi atunci suntem de fapt în pragul unui război civil tăcut. Tăcut pentru că ăia se apără, pentru că nu îşi apără posturile, îşi apără libertatea, aşa se explică lucrurile din punctul ăsta de vedere”, a explicat jurnalistul în cadrul emisiunii "Gândurile lui Cristoiu" de la  Mediafax.

Fluxul de știri
0