Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Burian: După ultimele evenimente, PD s-ar putea desface - Iată de ce

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Burian
Alexandru Burian - Sputnik Moldova
Abonare
Doctorul în drept internațional Alexandru Burian a declarat în studioul radio Sputnik Moldova că după retragerea de la guvernare, Partidul Democrat ar putea intra în disoluție.
Burian: După ultimele evenimente PD s-ar putea desface-Iată de ce

Expertul consideră că din fostul partid de guvernământ vor pleca multe persoane.

„Eu cred că începând cu ziua de 14 iunie, din Partidul Democrat va începe un aflux puternic, foarte mulți vor pleca de acolo. O bună parte din ei a fost atrasă acolo nu de bună voie, alții au venit pentru a-și construi o carieră, iar unii au venit pentru bani”, a menționat Alexandru Burian.

El mai spune că majoritatea oamenilor din această formațiune politică au fost impuși să se înscrie în partid și ei se vor retrage. Acest exod de membri de partid va fi resimțit atât în cadrul fracțiunii parlamentare, cât și în teritoriu.

„Eu consider că asupra Partidului Democrat vor fi presiuni cu referire la fracțiunea lor în Parlament.Tot așa va fi și în teritoriu pentru că o bună parte a aleșilor locali a fost forțată să intre în acest partid”, a menționat Alexandru Burian.

Partidul Democrat din Moldova a decis, în şedinţa Consiliului Politic Naţional din 14 iunie, retragerea de la guvernare, prin prezentarea demisiei Guvernului.

Autor: Eduard Maciac

Fluxul de știri
0