Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Rossotrudnicestvo” stabilește relații tot mai strânse cu Transnistria

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Accesați arhiva multimediaTineri în costume naționale la Parada Prieteniei Popoarelor din orașul Kazan
Tineri în costume naționale la Parada Prieteniei Popoarelor din orașul Kazan - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanța Centrului Rus de Cultură și Știință în Moldova și-a inaugurat noul centru în cel mai mare oraș din regiunea transnistreană, Tiraspol.

TIRASPOL, 13 iun – Sputnik, Irina Leahova. La Universitatea de Stat „T. G. Șevcenko” din Tiraspol a avut loc inaugurarea Centrului de contact pentru cooperare cu „Rossostrudnicestvo”. Oaspeții au menționat simbolismul coincidenței deschiderii oficiale a Centrului cu sărbătorirea Ziua Rusiei.

„Rusia este un partener strategic al Transnistriei. Deschiderea Centrului de contact este o reflectare a relațiilor dintre regiune și Federația Rusă. Centrul va activa pentru studenți, tineri, pentru cei care se consideră legați de Rusia, care studiază și muncesc în spațiul științific, educațional și cultural rusesc”, a spus responsabilul de politica externă a Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Adunarea Federală a FR - Sputnik Moldova
Politică
Deputații transnistreni s-au asigurat de susținerea colegilor din Rusia

Șeful reprezentanței „Rossotrudnicestvo” în Republica Moldova, Mihail Davîdov, a menționat că organizația activează în Transnistria deja de mai bine de zece ani și realizează diverse programe și proiecte umanitare.

„Până acum am lucrat de la distanță. Începând cu ziua de astăzi, vom avea un loc unde transnistrenii vor putea să vină și să afle de la sursă despre programele și proiectele realizate de „Rossotrudnicestvo”, a subliniat Davîdov.

Acesta a specificat totodată ce fel de informații vor putea obține transnistrenii care vor vizita Centrul de contact: detalii despre selectarea candidaților la studii în instituțiile de învățământ superior din Federația Rusă cu finanțarea de la buget, despre oportunitățile de reciclare a cadrelor didactice, precum și despre perspectivele participării tineretului transnistrean la marile forumuri de instruire din Rusia.

„Ne vom strădui să fim de un real folos întregului sistem de educație din Transnistria. Vom dezvolta cât mai multe proiecte pentru a cuprinde un număr cât mai mare de persoane, astfel încât proiectele noastre să ajungă la fiecare locuitor al regiunii”, a menționat președintele „Rossotrudnicestvo”.

Construirea blocului chimioterapie, Tiraspol, realizată de Organizația Necomercială Autonomă „Integrarea Eurasiatică” - Sputnik Moldova
Societate
Transnistria va solicita suportul Rusiei

În numele ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, consilierul în cadrul Ambasadei ruse la Chișinău, Vladimir Malîșev, a felicitat asistența cu ocazia Zilei Rusiei și a inaugurării Centrului de contact, menționând că nu întâmplător denumirea centrului conține cuvântul „contact”, deoarece între Rusia și Transnistria există multe contacte și pe viitor sunt prevăzute încă multe planuri de activitate comună.

„Am străbătut o jumătate din orașul Tiraspol. Am văzut cum este amenajat, transportul pe care flutură foarte multe steaguri ale Rusiei și Transnistriei. Nu știu în care parte a lumii, în afară de Rusia, mai poți vedea așa ceva, iar acest lucru este foarte plăcut”, a spus Malîșev.

Centrul de contact se află în clădirea facultății de economie a Universității de Stat din Tiraspol și este deschis pentru toți doritorii.

Fluxul de știri
0