Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații transnistreni s-au asigurat de susținerea colegilor din Rusia

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaAdunarea Federală a FR
Adunarea Federală a FR - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație parlamentară din Transnistria se află în vizită la Moscova.

TIRASPOL, 18 apr – Sputnik, Irina Leahova. În cadrul vizitei întreprinse la Moscova, parlamentarii transnistreni s-au întâlnit în Duma de Stat cu deputații ruși, discutând chestiuni privind acordarea ajutorului pentru regiune, inclusiv în ceea ce privește dezvoltarea transportului electric, a comunicat serviciul de presă al legislativului de la Tiraspol.

Vicepreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Neverov, a menționat că contactele cu deputații transnistreni au deja un caracter permanent, în cadrul întâlnirilor fiind discutate de regulă probleme care îi preocupă pe locuitorii Transnistriei.

„Avem întotdeauna teme comune de discuție, organizăm în Duma de Stat diverse conferințe la care participă și deputați transnistreni”, a menționat Neverov.

Conductă de gaze - Sputnik Moldova
Krasnoselski și Golubev au discutat despre asigurarea cu gaze a Transnistriei

Președintele adunării legislative a Transnistriei, Aleksandr Korșunov, a precizat că, în a doua jumătate a anului curent, în Duma de Stat vor fi inițiate audieri parlamentare în chestiunea Transnistriei.

Korșunov a propus totodată ca, în scopul activizării relațiilor dintre comitetele de profil ale Dumei de Stat și organul legislativ al regiunii transnistrene, să fie încheiat un memorandum de colaborare.

„Experiența legislativă a Rusiei este foarte importantă și necesară, deoarece noi ne orientăm spre armonizarea legislației Transnistriei cu cea a Rusiei”, a explicat deputatul.

Aleksandr Iaroșuk, care reprezintă în Duma de Stat interesele conaționalilor ruși, inclusiv a celor care locuiesc în Transnistria, și-a exprimat disponibilitatea de a întreprinde în cel mai apropiat timp o vizită în regiune pentru a se întâlni cu alegătorii săi.

Parlamentarii transnistreni au avut de asemenea întrevederi cu liderul PLDR, Vladimir Jirinovski, și cu deputatul în Duma de Stat, membru al fracțiunii „Edinaia Rossia”, Serghei Cijov.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0