Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertizare: Tragedia aviatică în care a fost implicat „MH370” se poate repeta cu alt avion

Abonare
Dispărut în 2014, Boeing-ul malaysian MH370, care zbura de la Kuala Lumpur la Beijing, s-ar putea să nu fi fost bine reparat, a declarat un consultant aeronautic, care a avertizat că tragedia aviatică s-ar putea repeta în cazul unui alt avion.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. S-ar putea ca tragedia să fi fost cauzată de un defect tehnic sau de o greşeală umană sau de combinația între cele două, dar o concluzie clară cu privire la ce s-a întâmplat cu zborul MH370 este la fel de greu de desprins ca și acum cinci ani.

Lipsa clarităţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat în cazul avionului Malaysia Airlines MH370 ar putea însemna că orice altă aeronavă poate fi vulnerabilă, a susținut expertul în aviație Alastair Rosenschein.

„Acest accident s-ar putea întâmpla şi în cazul altor aeronave sau se poate să fi fost cauzat de reparaţii tehnice prost efectuate, şi pot fi afectate şi alte modele de aeronave”, a declarat Alastair Rosenschein, fost pilot, consultant aeronautic, într-un documentar difuzat de postul britanic Channel 5.

Boeing 737 - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Precizări oficiale Boeing - Tragedia aviatică ce a declanşat dezastrul

„Deci, este crucial să încercăm să descoperim ce s-a întâmplat exact”, a adăugat expertul, citat de Sputnik Internaţional

Rosenschein sugerase deja în 2017 că cea mai probabilă cauză a tragediei MH370 este explozia unui rezervor de oxigen.

El a explicat că asta ar fi putut duce la depresurizarea avionului, iar din această cauză piloţii nu au mai putut restabili controlul asupra aeronavei şi şi-au pierdut cunoştinţa.

Rosenschein susţine că avionul a zburat deasupra Kuala Lumpur în presupusul drum de întoarcere, dar că armata nu a observat avionul și apoi a mințit că a dispărut de pe radare din cauza unui dispozitiv de recepţie-transmisie defect.

Avionul Boeing, care zbura către Beijing, a dispărut pe 8 martie 2014, când trebuia să fie preluat de la controlorii de trafic aerian din Malaezia, în spațiul aerian vietnamez.

Boeing 737 - Sputnik Moldova
Un Boeing-737 cu 143 de oameni la bord a ratat pista de aterizare în Florida - Foto

Datele transmise prin satelit au arătat că avionul a făcut un ocol spre stânga peste Marea Chinei de Sud și a ieşit de sub monitorizarea radarelor când se afla în sudul Oceanului Indian.

Teoria cea mai populară este că a zburat pe pilot automat până când a rămas fără combustibil și s-a prăbușit undeva în ocean. Totuşi, căutările conduse de Australia – cele mai costisitoare din istoria aviației – și căutările separate efectuate de o companie din SUA nu au dus la niciun rezultat.

În iulie 2018, un raport final al anchetatorilor din Malaezia susţinea că toate dovezile arată că avionul era sub control manual și că a fost în mod deliberat deviat de pe rută spre dezastru.

În același timp, nu au reușit să stabilească ce anume a cauzat dispariția avionului, sugerând că amestecul unor terţi ar putea fi o cauză.

Fluxul de știri
0