Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un Boeing-737 cu 143 de oameni la bord a ratat pista de aterizare în Florida - Foto

© AFP 2024 / HO / JACKSONVILLE, FLORIDA SHERIFF'S OFFICEBoeing 737
Boeing 737 - Sputnik Moldova
Abonare
Un Boeing 737 care venea de la baza navală din Guantanamo Bay a aterizat, vineri seara, în apele unui râu din apropiere de Jacksonville, Florida. 143 de persoane se aflau la bordul avionului în momentul incidentului, 21 dintre acestea fiind rănite, potrivit autorităților.

CHIȘINĂU, 4 mai - Sputnik. Un Boeing 737 cu 143 de persoane la bord a ratat aterizarea sa în timpul unei furtuni severe și și-a încheiat cursa în apele râului Saint Johns din apropiere de Jacksonville, Florida, rănind 21 de persoane, au spus oficialii.

​Nu a existat niciun deces sau vreo persoană rănită grav, a declarat biroul șerifului din Jacksonville pe Twitter. Cei 21 de răniți au fost spitalizati ca măsură de precauție, scrie Reuters, citat de Sputnik France.

Boeing 737-800, închiriat de compania charter Miami Air International, de la baza navală de la Guantanamo Bay, Cuba, a sfârșit cursa în apă la ora 9:40, ora locală, a transmis Jacksonville Air Force Base.

​"Avionul nu s-a scufundat. Toți pasagerii au fost găsiți și sunt în viață", scrie șeriful din Jacksonville într-un tweet cu două fotografii, pe care putem vedea avionul perfect intact, purtând sigla companiei Miami Air International în apele de mică adâncime .

Primarul din Jacksonville, Lenny Curry, a spus că Donald Trump l-a sunat pentru ajutor.

Cheryl Bormann, un avocat care a fost în avion, a declarat pentru CNN că zborul charter a decolat cu patru ore întârziere și a lovit foarte puternic pista la aterizare.

"Avionul a lovit literalmente pista și a revenit. Pilotul nu avea control complet asupra aeronavei. El a revenit din nou", a spus sursa.

"Am terminat în apă. Nu am știut unde suntem, fie că era vorba de un râu sau de ocean", a adăugat ea, vorbind despre o experiența "terifiantă ".

Baza aeriană Jacksonville este situată pe țărmul râului Saint Johns din nord-estul Floridei, la aproximativ 550 km nord de Miami.

Miami Air International este o companie de charter care operează o flotă Boeing 737-800, diferită de cele 737 MAX 8, două dintre care s-au prăbușit recent. Operează două curse tur-retur pe săptămână în numele armatei americane între Baza Norfolk din Virginia și Baza Navală Guantanamo cu o escală în Jacksonville.

Compania Boeing încearcă să stabilească cauzele accidentului.

Fluxul de știri
0