Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Precizări oficiale Boeing - Tragedia aviatică ce a declanşat dezastrul

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Boeing a recunoscut că au existat defecte la simulatoarele de zbor pentru modelul de avion 737 MAX, implicat în două tragedii aviatice. Ce a spus mai exact compania Boeing.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. Potrivit producătorului Boeing, software-ul utilizat la modelul de avion 737 MAX nu puteau reproduce anumite condiții de zbor.

Boeing 737 - Sputnik Moldova
Un Boeing-737 cu 143 de oameni la bord a ratat pista de aterizare în Florida - Foto

Boeing recunoaște că a fost nevoită să corecteze un defect al software-ului acestor simulatoare, conceput să reproducă condițiile de zbor, software folosit în instruirea piloților modelului 737 MAX. Modelul a fost implicată în două dezastre aviatice, în care au murit 346 de persoane.

„Boeing a efectuat corecții la software-ul simulatorului de zbor și a furnizat informații suplimentare operatorilor sistemului pentru a se asigura că experienţa este reprezentativă pentru diferitele condiții de zbor”, a declarat producătorul Boeing într-un e-mail, potrivit Sputnik France cu referire la AFP.

Boeing nu a precizat când a constatat erorile. Potrivit producătorului, software-ul folosit în simulatoarele de zbor nu reuşea să reproducă anumite condiții de zbor, inclusiv cele care au condus la prăbuşirea avionului 737 MAX de la Ethiopian Airlines, pe 10 martie, în sud-estul Addis Abeba, la doar câteva minute după decolare, ucigând 157 de persoane.

Compania spune că modificările pe care le-a făcut vor îmbunătăți procesul instruirii piloţilor privind simulatoarele.

Boeing 737MAX  „Ethiopian Airlines” - Sputnik Moldova
Dezvăluiri: Prăbuşirea Boeing 737 MAX - A fost publicat raportul preliminar

„Boeing colaborează strâns cu producătorii de sisteme și cu autoritățile de reglementare cu privire la aceste schimbări și îmbunătățiri pentru a se asigura că pregătirea piloţilor nu este afectată”, se precizează în comunicat.

Compania aeriană americană Southwest, un mare client al modelului 737 MAX, cu 34 de unități în funcțiune, a declarat sâmbătă pentru AFP că ar trebui să primească un simulator specific MAX la sfârşitul anului.

Aceasta este prima dată când Boeing recunoaşte un defect în echipamentul modelulului 737 MAX, funcționarea defectuoasă a sistemului MCAS fiind o cauză a tragediei aviatice.

Fluxul de știri
0