Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM reacționează: Procuratura, la comanda unor oponenți politici

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
PSRM a venit cu o reacție referitor la dosarele penale deschise pe partidele care au beneficiat de finanțare din exterior.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Reprezentanții Partidului Socialiștii au venit cu o reacție la anunțul Procuraturii potrivit căruia au fost deschise dosare penale pe partidele care au fost finanțate din exterior.

”Toate acțiunile Procuraturii trebuie să se încadreze în cadrul legal. Nu trebuie să fie indicații la comanda unor oponenți politici la momentul de față și a guvernării care trebuie să plece în regim imediat”, a declarat reprezentanți PRSM Ion Ceban.

El a mai declarat că PSRM este gată să prezinte toate probele necesare dacă va fi cazul.

Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Politică
Anunț al Procuraturii Generale: Dosar penal pe faptul finanțării unor partide

”Noi suntem gata să prezentăm toate probele necesare oricând pentru un proces judiciar liber, dar nu de procurori și judecători influențați dintr-un oficiu anume”, a declarat Igor Ceban.

Amintim că Procuratura Generală s-a autosesizat și a inițiat un proces penal după „apariția în spațiul public a unor date care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”. Procuratura Generală nu precizează ce formațiuni politice sunt vizate în dosar.

„În procesul investigațiilor, procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor. Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

La sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Partidului Democrat (PDM) a învinuit Partidul Socialiștilor (PSRM) că a beneficiat de finanțare din Rusia, lansând apoi în presă înregistrări video care ar fi trebuit să-i confirme declarația. Președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, a respins acuzațiile, afirmând că frazele cu care apare în înregistrările video sunt rupte din context.

Valentin Beniuc - Sputnik Moldova
Opinie: PDM a pierdut încrederea marilor puteri. A venit timpul să treacă în opoziție

Precizăm că socialiștii au ținut această conferință de presă imediat după ce și reprezentanții PDM au organizat o conferință de presă. În fața presei a ieșit Vladimir Cebotari, cel care a fost delegat de partid să meargă la negocieri cu PAS, PPDA și PSRM. Acesta și-a arătat îngrijorarea față de declarațiile pe care le-a făcut Igor Dodon la un post de televiziune.

”Pe lângă faptul că se pretinde de a fi format un Guvern care pretinde că ia decizii și care pretinde că administrează treburile publice, suntem și mai îngrijorați de faptul că ieri, la un post de televiziune Igor Dodon, încă președinte al Republicii Moldova, a declarat că tot ceea ce s-a întâmplat a fost o operațiune a serviciilor de inteligență ale Federației Ruse și dumnealui a fost un agent în acțiune. Acest lucru este și mai grav. Este o recunoaștere în direct, față de toți curățenii că dumnealui a servit interesele altei țări, că dumnealui a încălcat jurământul și că dumnealui nu își respectă datoriile de a-și sluji țării, constituției și poporului”, a declarat Vladimir Cebotari.

 

Fluxul de știri
0