Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț al Procuraturii Generale: Dosar penal pe faptul finanțării unor partide

© Sputnik / Евгений ПанасенкоГенеральная прокуратура РМ Procuratura Generală
Генеральная прокуратура РМ Procuratura Generală - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anunță că s-au autosesizat, „au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor” într-un proces penal ce vizează finanțarea ilegală a unor partide.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. Procuratura Generală informează marți, 11 iunie, că procurorii s-au autosesizat și au inițiat un proces penal după „apariția în spațiul public a unor date care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”.

Дмитрий Козак - Sputnik Moldova
Politică
Kozak dezminte acuzațiile lui Plahotniuc aduse lui Dodon privind federalizarea țării

Procuratura Generală nu precizează ce formațiuni politice sunt vizate în dosar.

„În procesul investigațiilor, procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor. Pe măsura desfăşurării acţiunilor şi adoptării unor decizii procesuale, Procuratura va difuza informaţie suplimentară”, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Partidului Democrat (PDM) a învinuit Partidul Socialiștilor (PSRM) că a beneficiat de finanțare din Rusia, lansând apoi în presă înregistrări video care ar fi trebuit să-i confirme declarația. Președintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, a respins acuzațiile, afirmând că frazele cu care apare în înregistrările video sunt rupte din context.

Fluxul de știri
0