Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM a anunțat că este gata să cedeze puterea, să plece – Iată în ce condiții

© Sputnik / Мирослав РотарьВладимир Чеботарь
Владимир Чеботарь  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Partidul Democrat din Moldova este gata să plece, să cedeze puterea, dar nu în orice condiții, a declarat reprezentantul acestei formațiuni Vladimir Cebotari.

CHIȘINĂU, 11 iun – Sputnik. "Partidul Democrat nu se ține de guvernare. Nu se ține de fotolii. Și dacă va trebui sau trebuie să plece – el o va face. Și dacă va trebuie să transfere puterea – o va face. Dar în câmpul legal și cel constituțional", a declarat Vladimir Cebotari în cadrul unei conferințe de presă.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a anulat prin decret decretul lui Filip de dizolvare a Parlamentului

Fiind întrebat cum răspund democrații declarației făcute de Andrei Năstase, liderul PPDA și, mai nou, vicepremier și ministru de Interne, că este gata să dialogheze cu Partidul Democrat dacă aceasta acceptă să cedeze puterea pe cale pașnică și civilizată, Vladimir Ceban a declarat repetat: "PDM nu se ține de fotolii, de funcții. Soluțiile se găsesc la masa de negocieri. Cedările se fac în câmpul legal". 

"Noi nu ne dorim ca țara și cetățenii să fie ostatici ai unei situații. Noi nu vrem să contribuim nici cu un gram ca această situație să se aprofundeze. Noi nu ne dorim ca din cauza unor ambiții, obsesii de fotolii și funcții țara noastră să se afle în instabilitate, să devină mai slabă, mai vulnerabilă. 

Nu ne dorim omuleți verzi pe străzile și instituțiile noastre. De aceea suntem gata să luăm decizii mature pentru a demonstra cât de serioși suntem în abordările și în ceea ce spunem noi", a declarat reprezentantul PDM.

Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Politică
PDM face jumătate de pas înapoi: Acceptă o soluție politică, nu juridică

Vladimir Cebotari a declarat că PDM invită din nou toate formațiunile politice la dialog și la identificarea unei soluții politice.

"Invităm repetat toate părțile la dialog, să găsim o soluție de ieșire din blocaj. Noi suntem siguri că ieșiri din situație sunt, soluții avem, le putem propune la masa de dialog. Dar suntem siguri că soluția este doar una politică. Noi nu vedem alte tipuri de soluții decât acelea politice", a declarat democratul.

Fluxul de știri
0