Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PDM face jumătate de pas înapoi: Acceptă o soluție politică, nu juridică

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Democrat din Moldova își dorește să discute cu reprezentanții PSRM, PAS și PPDA.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova îi cheamă la dialog pe membrii PSRM, PAS și PPDA. Declarațiile au fost făcute de către Andrian Candu în cadrul unei conferințe de presă. 

Спецназ - Sputnik Moldova
Politică
Serviciul de Protecție și Pază de Stat: Pe președintele Dodon nu-l paște nicio amenințare

”Chemăm la dialog politic. Facem o invitație partidului PSRM și Blocului electoral ACUM. Partidul Democrat a desemnat o echipă în acest sens. Nu este vorba de liderii formațiunii. Am delegat colegi de rangul doi. Vladimir Cebotari va lua legătura cu reprezentanții PSRM și ACUM. Considerăm că doar printr-o comunicare, doar printr-un dialog putem găsi soluții politice ca să ne ducă la ieșirea din criza politică, să avem stabilitate, să nu ajungem la o escaladare a situației”, a declarat Andrian Candu. 

Andrian Candu s-a referit și la informațiile care au apărut un spațiu public potrivit cărora se pregătesc dosare penale pentru deputați, dar și pentru președintele țării, Igor Dodon. 

”În aceste zile au fost multe speculații că s-ar pregăti dosare penale și vor fi mai mulți oameni arestați. Nu e cazul clasei politice să se refere la așa ceva. Pentru aceasta sunt organele de drept. Procuratura a venit cu un comunicat de presă în care este scris clar că nu sunt pregătite dosare penale. Din punct de vedere juridic, vreau să spun că dosare penale pe deputați nu pot fi. Mandatele parlamentarilor expiră când va veni alt Parlament. Nici în privința președintelui nu pot fi făcute investigații penale pentru că beneficiază de imunitate. Nici măcar un Parlament funcțional nu este pentru ca să le fie ridicată imunitatea”, a declarat Candu. 

Fluxul de știri
0